Hoppa till innehåll

Mezox

Medlem
  • Antal innehåll

    6465
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

  • Dagar vunna

    1

Inlägg skrivet av Mezox

  1. Har ungefär en halv kandidatexamen och en halv mastersexamen. Planen är att avsluta kandidatexmaen denna termin och mastersexamen nästa termin.

     

    Denna termin läser jag ekonomi och matte (samtidigt som jag skriver mitt kandidatarbete då) på Lunds universitet (ekonomin ska rymmas som valfira kurser i min kandidatexamen är det tänkt).

  2. Så du menar att utbildning är den samma om jag går till skolan och lär mig historia, som att jag skulle sitta ensam hemma och läsa om historia på wikipedia?

    Det är ATT jag lär mig, inte HUR jag lär mig?

    Det är lite så jag menar och det kan egentligen dras rätt så långt men i detta fall så behöver man inte ens tänka så långt. Arabiska (som många andra språk) är något som man faktiskt kan läsa i skolan. Tänk dig t.ex. någon som läser samhälle, inte har läst fysik (utöver grundskolefysiken då) men undrar något med fysik. Hans fråga hade väl ändå passat under "utbildning"? På samma sätt behöver Dave hjälp med ett ämne han inte har läst i skolan.

    • Gilla 1
  3. Hur menar du nu?

    Jag vill gärna veta hur du ser på det.

    Jag menade med liknelsen att folk kanske tyckt att det var "mer ok" om han hade frågat efter en översättning från franska. Jag förklarar mer under.

     

    Vi lär ju oss Engelska.. Då det är det dominerande språket. Finns ingen direkt stor anledning för svenskar att lära sig Arabiska

    Engelska och Svenska är kanske de enda språken som är obligatoriska i Sverige, men det är som du nog vet inte de enda språk man kan utbildas i. Man kan läsa tyska, franska, spanska och modersmål i grundskolan. På gymnasiet räknas dessutom språk som t.ex. kinesiska, italienska, danska och arabiska till moderna språk. På universitetet kan man också läsa en massa olika språk. Kopplingen mellan språk och utbildning är stark.

     

    Jag förstår att vissa kanske tycker att det inte passar här eftersom han inte frågar om hjälp med läxan eller skolarbete. Men Dave har t.ex. flera gånger tidigare frågat mattefrågor som har uppkommit av intresse/egna tankar (istället för av skolarbete) utan att det har varit ett problem.

     

    Angående att det inte bör räknas som utbildning för att de flesta svenskar inte lär sig det förstår jag inte argumentet riktigt. Det finns väldigt mycket som de flesta svenskar inte lär sig i skolan men som ändå kan räknas till utbildning.

×
  • Skapa ny...