Hoppa till innehåll

Mezox

Medlem
  • Antal innehåll

    6465
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

  • Dagar vunna

    1

Allt publicerat av Mezox

  1. Jo jag tittar också in lite ibland för att kolla läget. Många gamla minnen!
  2. Jag vill jobba med maskininlärning och artificiell intelligens (dock kul att se att jag, inte så förvånande, svarade matematiker för sex år sedan)!
  3. Bruce Springsteen - Dancing in the dark
  4. Funkar detta för senap? Tacksam för svar.
  5. http://sv.wikipedia.org/wiki/Centrifugalkraft
  6. Har ungefär en halv kandidatexamen och en halv mastersexamen. Planen är att avsluta kandidatexmaen denna termin och mastersexamen nästa termin. Denna termin läser jag ekonomi och matte (samtidigt som jag skriver mitt kandidatarbete då) på Lunds universitet (ekonomin ska rymmas som valfira kurser i min kandidatexamen är det tänkt).
  7. Jag läste i 200% takt förra terminen med högsta betyg i allt.
  8. Favoritreultat inom matematiken (av dem du kommer på nu)?
  9. Det kan ju vara bra för en själv också att kunna språket. Jag ångrar t.ex. själv att jag inte läste mer språk under högstadiet/gymnasiet.
  10. Det är lite så jag menar och det kan egentligen dras rätt så långt men i detta fall så behöver man inte ens tänka så långt. Arabiska (som många andra språk) är något som man faktiskt kan läsa i skolan. Tänk dig t.ex. någon som läser samhälle, inte har läst fysik (utöver grundskolefysiken då) men undrar något med fysik. Hans fråga hade väl ändå passat under "utbildning"? På samma sätt behöver Dave hjälp med ett ämne han inte har läst i skolan.
  11. Jag menade med liknelsen att folk kanske tyckt att det var "mer ok" om han hade frågat efter en översättning från franska. Jag förklarar mer under. Engelska och Svenska är kanske de enda språken som är obligatoriska i Sverige, men det är som du nog vet inte de enda språk man kan utbildas i. Man kan läsa tyska, franska, spanska och modersmål i grundskolan. På gymnasiet räknas dessutom språk som t.ex. kinesiska, italienska, danska och arabiska till moderna språk. På universitetet kan man också läsa en massa olika språk. Kopplingen mellan språk och utbildning är stark. Jag förstår att vissa kanske tycker att det inte passar här eftersom han inte frågar om hjälp med läxan eller skolarbete. Men Dave har t.ex. flera gånger tidigare frågat mattefrågor som har uppkommit av intresse/egna tankar (istället för av skolarbete) utan att det har varit ett problem. Angående att det inte bör räknas som utbildning för att de flesta svenskar inte lär sig det förstår jag inte argumentet riktigt. Det finns väldigt mycket som de flesta svenskar inte lär sig i skolan men som ändå kan räknas till utbildning.
  12. Annars tycker jag att språk i allmänhet bör kunna räknas som "utbildning". Jämför med om han hade frågat om t.ex. franska.
  13. Hade självt hjälpt men mina arabiskakunskaper är väldigt begränsade. Mina föräldrar kan arabiska dock om det är viktigt.
  14. Är det så otänkbart att en arab skulle vara på forumen?
  15. Jag tror inte den definitionen ger ett entydigt mönster. En förbättring är kanske: "givet antalet punkter så är är de placerade så att det minsta avtåndet mellan två punkter är maximal." men jag är fortfarande inte säker på om det ger en unik placering.
  16. Hmm, vad menas exakt med "Jämnt fördelade"?
  17. Jag håller med på den punkten. Det står inte att man ska täcka ansiktet.
  18. Vill du förbjuda niqab för att det inte är svenskt? Det finns rätt så mycket annat som inte är svenskt heller.
  19. Ja, det är väl okej. Det finns väl folk som har på sig skidmask när det är kallt. Man kan förbjuda det på känsliga platser om det behövs.
×
  • Skapa ny...