Hoppa till innehåll

agiyr

Medlem
  • Antal innehåll

    1859
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Allt publicerat av agiyr

  1. Np. Sedan ska jag också skriva om iv's narute och lite till.
  2. Vet, märkte det. Aja, jag har börjat på min guide och skrivit om evs.
  3. 1. Pokemon EV 1.1 Vad är EV's? EV står för Effrot Values och avgör hur bra en pokemon är. Pokemons status (Attack, Defence, Speed, Sp.Attack, Sp.Defence och HP) varierar beroende på vilka evs den har. Alla pokemon har en basstyrka som tränas upp genom att ge pokemonen evs. För var fjärde ev en pokemon har så får den 1 mer i den statusen. Om man till exempel har 4 speed evs så får man 1 mer speed i nästa level. Men om man har 40 evs så får pokemonen 10 mer speed under olika levlar. Du kanske får 3 extra speed efter nästa level, 3 efter den och 4 efter den leveln. Varje pokemon kan ha upp till 510 evs men endast 255 på varje status. Av de ger bara 252 evs extra styrka, då de sista 3 bara är 3 och bara ger 0.75. om du lägger 252 evs på speed så får du 63 mer speed. Då kan du också dela ut 252 evs till attack och få 63 extra attack. Sedan har du ju 6 evs kvar. De kan du till expempel ge till hp för 1 extra hp. Du måste inte lägga ut på det sättet. Du kan ge 85 evs till allt så den får lite av varje. Så hur får man evs? Svaret är helt enkelt att besegra pokemon. Alla pokemon ger 1-3 evs av en sak. Nybörjare brukar ju bara döda pokemon ellrt gå mot E4 för att levla. Det gör att dess evs blir dåliga. Du kansek ger Attack evs till en Jolteon som bara använder Sp. Attack, och det är ju slöseri. 1.2 Var man Tränar EV's Självklart så kan man hålla på att träna vilda pokemon och fly ot alla uton de som ger bra EV's, men här kommer några bra ställen att träna EV's. Attack: 1. Lake Valor, Super Rod. Gyarados (2), Seaking (2). Väldigt bra ställe att träna Attack. 2. Acuity Lakefront. Snover (1), Machoke (2). Väldigt bra ställe för att träna en som ska ha Speed och Attack. Defence: 1. Snowpoint Temple. Graveler (2), Onix (1), Steelix (2). Bra ställe, men du måste fly från Sneasel och Golbat. 2. Ruin Maniacs Cave. Hippopotas (1), Geodude (1). Tror inte det finns något att fly från. Special Attack: 1. The Old Chateau. Ghastly (1), Haunter (2), Gengar (3). Ett av den bästa Sp.Attack platserna. 2. Route 229. Roselia (1), Gloom (2). Bra ställe att träna upp level medans man EV tränar. Special Defence: 1. Route 223. Tentacruel (2), Mantyke (1). Kommer inte på något annat ställe... Speed: 1. Acuity Lakefront. Sneasel (1), Meditite (1), Medicham (2). Bra ställe att också träna attack. 2. Victory Road Ponds. Golbat (2) HP: 1. Route 222. Gastrodon (2). Bra att levla medans man EV tränar. 2. Route 212, Surfa. Wooper (1), Quagsire (2). Tror att bara de finns där.
  4. Tror nog inte att jag ska komma tillbaka, men ni kan gå med i nf om ni vill se högnivåspelare. Sist jag var inne där så spelade de på en nivå där folk var lika bra som de bästa på fuska.se när det var många bra här. Dock så kanske jag kan skriva en nybörjargude för att visa vad verkligt spel går ut på. Ni nyfikna spelade kan pma mig och få en liten sammanfattning i förväg.
  5. Jag har slutat spela pokemon, men när jag spelade så gjorde jag det på en väldigt hög nivå. Faktum är att hela fuska.se spelade på en ganska hög nivå. När de bra spelarna lämnade formet och började på pf så gjorde jag också det. Då var fuska.se på en..låg nivå. Jag vill veta vilken nivå pselarna spelar på idag, då det här spelet väcker minnen. Vet ni T.ex vad ev, iv och nature är?
  6. Pokerus är ett virus som är svårt att få och hjälper ev träningen hur mycket som helst. Skulle ge typ vad som helst efterssom att jag inte har fått det och har spelat i 7 år... Pokerus dublerar ev träningens haslighet.
  7. Det RIKTGA svaret: jirachi kan du endast få genom pokemon channel på gamecube. På det spelet kan du fånga den och byta över den. deoxys kan du endast få genom fusk som gameshark eller actionreplay.
  8. Jag hade fel. Jag är ultra clicker.
  9. agiyr

    Pokemon?

    I den åldern så spelade man inte avancerat. Man gick inte in på specifika saker. Till exempel vad ev är, natures, iv, sweepers etc. Pokemoncrater har stängts ner. Det stod det om i sidan innan den stängdes ner.
  10. Körde förut och var bättre än ultra clicker.
  11. Det finns några items jag inte förstår mig på. Till exempel så står det på vissa items "If you sucsesfully appeal nera your opponent...", vad menas? Sedan undrar jag vad Ki Control gör. "Vitality consumed by Ki based attacks are halved".
  12. Det bästa är ju UBER team, det går bara inte att jämföra.
  13. Blast burn?? :lol: :lol: Den tar bara 75 i skada. Jolteon är min faviorit. När det gäller attacker så föredrar jag kombinationer.
  14. Det varierar mellan olika pokemons. däremot är en attack utan kombination ingenting.
  15. Intressant combo mellan Pain Split och Confuse Ray. Skulle gissa att Shadow Ball är till för att passa på att attackera motståndaren vid bästa tillfälle. Däremot ska en pokemon med Pain Split ha en bra mening med den attacken och helst med boosting combo. Det kan VERKERLIGEN ställa till med problem kombinerat med Mean Lock. Om man vill utnytja movepoolen på det bästa möjliga sättet så borde Calm Mind komma med för att öka din styrka. Däremot rekommenderas inte kombinationen mot psychical sweepers då Calm Mind endast ökar det speciella försvaret. Normal typ pokemons får du problem mot då shadow ball är din enda attack. Vad jag rekommenderar är att sätta dit psychic då den endast int funkar på den ovanliga typen dark. Din kombination bör vara att först stänga in din motståndare och sedna använda Confuse Ray för att få tillfälle att boosta din styrka medans din motståndare oskadligör sin själv. Däremot måste ditt item vara leftoverst för att ta emot eventuella attacker. svårare än så är det inte.
  16. Du är en nybörjare, visst? Jag förklarar det jag orkar: Alla pokemon har speciella statusar som de inte kan bli starkare eller svagare än. Låt oss säga jolteon. Hans speed kan högst vara 394 men det lägsta är 238. Vad är det som avgör hur bra han är??? Natures Ev's Iv's de flesta natures ger 10% av en stat och minskar 10%. En slumpmässigt utvald nature kommer till din pokemon när du får den. Ev's. Detta höjer 63 stats högst och beror på vilka pokemon man besegrar. Läs min tränarguide. Iv's. alla pokemon har 0-31 IVs på en pokemon och 31 ivs ger 31 mer stats än om du har 0.
  17. Vilken stad är "andra staden"?
  18. Det var länge sedan någon använde en Slama Jamma, sisst jag hörde namnetvar för 6 månaader sedan när jag gjorde en själv. Moveset: - Curse - Return - Shadow Ball - Rest / Earthquake
  19. Flamethrower och ice beam skulle jag rekommendera.
  20. Spelar ingen roll!! Det var ett "vilkor" att man skulle se till det om de släppte spelen. Jag tycker verkerligen att de borde följas.
  21. DU, skriv gärna med movesets* nästa gång. Moveset är inte bara moves som alla tror, utan också nature och evs.
  22. Du skule skrivit "önskas timid mew med 31 IVs i allt". Hidden power dark 70 power är 31 i allt. Hur som helst passar ice beam in där.
×
  • Skapa ny...