Hoppa till innehåll

Zelda 64 Ocarina Of Time


Gäst TrIGuN_KniVeS
 Dela

Rekommendera inlägg

och hur blir man stor :huh:

Så här blir du stor från börgan:

 

Steg 1.

 

När du vaknar ur din slummer i början av spelet ska du med en gång gå till Deku-Trädet. Men när du är påväg in i den lilla gången som leder dit kommer du att bli stoppad av en kokiri. Han kommer säga att du kommer behöva en sköld och ett svärd. Skölden kan du inhandla i den lilla affären för 40 rupees. Svärdet hittar du om du går upp för en sluttning. (Om du går till ditt hus och vänder dig så att du har ryggen mot stegen upp så ska du gå upp för sluttningen till din vänstra sida) När du gjort detta ska du krypa in i det lilla hålet, och med all försiktighet komma förbi den rullande stenen som kan bli en smärtsamm död. Där står nu en kista som innehåller Kokiri Knife. Spring nu till dekuträdet och du kommer att få träda in i hans mun. (Hur du ska klara dig där inne får du lösa själv)

 

Steg 2.

 

Du har nu klarat Ghoma och är påväg till goron-city. För att komma till goron city ska du gå till slottet och prata med Prinsessan Zelda. För att komma förbi alla vakter som vaktar både utanför och innanför slottets murar behövs list. Gå tills du kommer till en sovande Malon. Du undrar hur du ska göra, men då kommer du ihåg den lilla flickan som du såg precis när du kom upp till slottet. Hon stod innan den stora grinden vid en vinranka. Prata med henne och du kommer att erhålla ett ägg. Det kommer inte kläckas på en gång så du får vänta ett tag. Gå nu till malon igen för att väcka honom med kycklingen som gol. När han sedan upptäcker att han råkat somna springer han i all världens fart och du kan hur lätt som helst flytta ner lådorna och hoppa upp i det lilla hålet. När du väl är inne i slottsgården behövs list. Hur ska du komma förbi alla vakter utan att bli sedd? Det är inte svårt men kanske behöver ett par upprepningar innan det går som på räls. När du kommit förbi alla så får du möta Prinsessan Zelda. Hon kommer att ge dig ett brev (Som du senare ska ge till en vakt som vaktar en grind). När du har babblat klart med henne kommer du att bli introducerad för Impa. Hon kommer att vissla en melodi (Zeldas Lullaby) och du kommer att spela den som om det var det enda du visste. När du nu fått brevet skall du gå ut ur slottsgården och bege dig till vindbryggan utanför staden. När du står på vindbryggan så ska du gå åt vänster, över en bro och upp för en trappa.

 

Steg 3.

 

Du är nu inne i Kakariko Village och man kan säga att du har halva inne i Goron City också. När du glatt strosar dig fram i den lilla staden skall du lägga märke till en trappa som leder uppåt vid din vänstra sida. (Första svängen till vänster) Den trappan leder upp till en grind och en vakt som vaktar den. Visa Zeldas Brev för honom och han kommer att öppna grinden åt dig. Nu kan man säga att du är i Goron City. Du skall nu bege dig uppåt för den steniga vägen som såsmåningom leder till goron city. När du kommit en bit kommer du se ett jättestort stenblock som täpper till en ingång (Dodongos Cavern). Skit i stenen och spring istället längre upp. När du kommit en bit kommer en goron vilja rulla på dig men om du håller dig längs väggen ska du klara dig. Du kommer att se öppningen till Goron city och du ska stolt marschera in.

 

Steg 4.

 

När du kommit in skiter du i allting och hoppar järvt ner i mitten av hela fadderullan. Då kommer du längst ner att stöta på en ingång med en snyggt vävd dörrmatta. Spela bara melodin du lärde dig och dörren öppnas i ett naffs (Zeldas Lullaby). Där inne står Darunia och ser lite halv bister ut. Du ska spela en melodi för att få honom och dansa så att han blir glad igen.. men du står och tänker och undrar vilken det kan vara? Då kommer du på att du måste springa och prata med Saria. (Hon som gav dig flöjten efter du hadde besegrat Ghoma) Hon sitter gömd inne i Lost Woods.

 

Steg 5.

 

Återvänd hela vägen tillbaks till Lost Woods. Inången finns i Kokiri Forest. När du väl är inne i lost woods kommer du att höra en melodi. Du kan enkelt navigera dig genom rätt tunnlar med hjälp av melodin. (Melodin blir starkare vid rätt tunnel). Du kommer snabbt att hitta vägen fram, men här väntar en liten "hinderbana" eller mera som en labyrint. Du ska enkelt gå genom denna Labyrint och försöka att inte bli träffade av Deku spottande saker. När ud gjort detta kommer en stor trappa och Saria kommer att sitta på en stubbe. Du blir jätteglad och hon lär dig (Sarias Song).

 

Steg 6.

 

Återvänd nu hela vägen till Goron City och ner till Darunia och spela sången för honom. han kommer att börja dansa och bli jätteglad och du kommer att erhålla ett Armband. Detta armband gör att du kan lyfta Diverse saker, som tillexempel: BombFlowers. Nu är du glad och springer ut härifrån. Gå upp hela vägen för alla trappor och gå ut samma väg som du kom in. När du har gått ut ur Goron City så finns det en Bomblomma direkt till höger. Du kommer ihåg att du kan lyfta sånna nu och vill genast prova. Du lyfter upp blomman och kastar ner den ur den lilla uringningen i staketet. BOOOOM! Nu är det stora Stenblocket borta och du kan träda in i Dodongos Cavern.

 

Steg 7.

 

När du nu har besegrat King Dodongo och erhållit den Röda stenen ska du bege dig till Zoras Rike. Det ligger i en grotta ute på den Hylianska Stäppen. Gå ända tillbaka till Kakariko och ut därifrån. Ta första vänster precis nedanför trappan som leder upp till Kakariko Village. Om du bara följer väggen dära kommer du att komma till en tunnel. När du gått in i den ska du slänga några bomber på stenarna som blockerar vägen och prata med ugglan. Nu är det en liten hinderbana som är onödig att förklara (för att den är så lätt) Gå bara rakt fram hela tiden till du kommer till vattnfallet. Ställ dig på den lilla markeringen och spela Zeldas Lullaby. Tada! Nu skingras vattnet och du kan lätt hoppa in i Zoras rike. Närud väl är inne ser du en massa fula fiskar överallt (Även kallat Zora Folket) Bege dig så högt upp som det går. Gå ända till Kungen högst upp, fast prata inte med honom utan sväng till vänster in i en tunnel. Den leder till en Zora som har en tävling för dig. Om du klarar tävlingen (som är att plocka upp alla hans Rupees på en bestämd tid) så får du Silver Scale. Klara det och du kan dyka mycket djupare. När du nu fått det ska du hoppa ner i vattnet och leta efter en håla under vattnet. Denna håla leder till Lake Hylia. Om du hittar hålet kommer du dit. När du nu är hära i Lake Hylia så kommer Navi att reagera på att det ligger en flaska på bottnen av sjön (Leta inte runt hela sjön utan flaskan ligger precis där du kom ifrån) När du fått flaskan ska du åka tillbaks i samma hål coh prata med kungen. Kungen kommer att bli fövånad över att hennes Barn har sprungit bort sig i "Jättefiskens" mage. Nu när du har en tom flaska, hoppa ner och fånga en fisk i vattnet i Zora Grottan. Bege dig hela vägen upp igen och kliv förbi kungen. Nu kommer du ut och där ligger en Jättefisk. Släpp bara ut fisken framför Jättefisken och han kommer att öppna sitt gap. Du är nu inne i Hans mage. (Hur du klarar dig där inne orkar jag inte skriva )

 

Steg 8.

 

Du har nu klarat Barinade och fått den sista pusselbiten till ett liv som Vuxen. Bege dig till vindbryggan utanför slottet. Du kommer att få se en Filmsekvens när Prinsessan Zelda och Impa rider iväg för att söka skydd för Ganondorf (Precis som i Links drömm i början av spelet) När du nu gjort detta markerar du att Zelda slänger Något lila i Vallgraven. Du hoppar genast ner för att se vad det är. Du har nu hittat Ocarina Of Time. Nu kommer en filmsekvens till visas och du kommer att bege dig till temple of time. Du spelar Zeldas Lullaby framför porten och den öppnas. Träd nu in och greppa MasterSword och bli stor.

Redigerat av bulbasaur
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...
 Dela

×
  • Skapa ny...