Hoppa till innehåll

Behöver Hjälp Med Träningen!


datorn12
 Dela

Rekommendera inlägg

Tjena!

Skulle du kunna göra en sådan schema till mig så som jag skrev ner det fast på ditt sett som du tipsade om?

Hade varit schysst!

 

Tack för ditt tips!

Nu är det ju ytterst svårt att göra ett schema till någon annan, dels för att jag inte vet hur din fysik är och vad/hur mycket din kropp klarar av. Vissa övningar fungerar bra för vissa och sämre för andra. Men du bör lägga stor tyngd på basövningar, knäböj, marklyft, bänkpress och militärpress. Chins och dips är två övningar som också är mycket bra, dock så kan dem vara ganska svåra att utföra när man precis börjat träna. Ägna några veckor, även en månad till att lära dig rätt teknik. Att göra t.ex. en knäböj felaktigt kan göra mycket stor skada, så dessa veckor du tränar på teknik istället för att lägga på vikter kommer göra dig mycket gott och kommer vara värt i längden. Fråga gärna någon på gymmet som kan kolla så att du utför övningarna på rätt sätt. 

 

Gällande schema, många föreslår SS/SL 5x5 schema för nybörjare, så det kan du ju kolla upp och se om det intresserar dig. 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 månader senare...

Måste ha missat tråden, men jag körde förut programmet stronglifts 5x5. Ska i dagarna börja med det igen efter ett längre uppehåll. Det är ett helkroppsprogram och passar rätt bra för nybörjare. Dock bör du fråga någon som kan om hur man gör övningarna så du inte skadar dig.

 

http://www.allthingsgym.com/stronglifts-5x5-report-free-download/

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 4 veckor senare...
  • 4 veckor senare...

Börja med att gymma i 2-3 veckor endast för att lära dig, det tar tid innan du lär din maskiner, hur du ska hålla i vikter och vad som ska göras, det går inte på en dag. Det tar några pass innan du kommer in i din rytm.

 

När du kommit in i rytmen börjar du på en vikt du känner att du klarar men samtidigt är tungt, låt oss säga att du klarar 8 rep och ska göra 12, det 4 sista ska vara fruktansvärt jobbiga då.

 

Av bara detta kommer du bygga muskler, självklart beror det på hur du är byggd också. Om du är smal kommer de ta längre tid än någon som är större, men det kommer för dig också. 

 

Skulle seriöst inte rekommendera att du la ner tid på mat, ät vad som serveras och tryck i dig en jävla massa, 5-6 gånger per dag och gymma på det sen så växer du, det går med automatik.

 

Ditt schema kan jag inte påpeka, vet inget om dig eller hur du gymmar, som tidigare sagt kan vi inte göra ett schema åt dig såhär på nätet, men kan säga att ditt schema ser helt ok ut och ska nog funka om du kommer igång, alltså sånt där känner du av efter ett tag. 

 

Sammanfattning:

 

Sov rätt.

Ät mycket om du är smal. 

Gymma.

Skippa ciggen.

Ge det några månader, grina inte om du inte ser skillnad på några dagar. 

 

Lycka till.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 månader senare...

Jag har kört igång med gymmandet igen och gjorde en riktigt trevlig upptäckt av slump.

 

Stronglifts finns nu som app till både iOS och Android. Så om någon annan kör det träningsprogrammet så kan jag rekommendera appen. Det är superenkelt att fylla i övningarna och så hjälper den till att räkna hur länge man ska ta paus mellan seten. Utöver detta så visar den vilka vikter man kan skall köra nästa gång man kör. Appen är gratis, men man kan köpa till lite funktioner om vill. Det är inget jag har gjort dock.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...