Hoppa till innehåll

Proof That There Is No God


Gäst Soffan
 Dela

Rekommendera inlägg

  • Svar 289
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Går inte att "veta" till 100%, däremot kan man bli övertygad av andra anledningar... saker och ting som händer och som knappast kan vara en slump, plus att mycket pekar på intelligent design.

 

Leva i förnekelse? Visst. Vet ni om att det finns människor i den här världen som blir torterade och dödade för att de råkar vara övertygade kristna?

Ta Kina, det underbara, kommunistiska landet. Religionsutövande är förbjudet såvida man inte går till den, av staten kontrollerade, Tre-Själv-Kyrkan, som rakt går emot kristna, och många fler religioners, normer.

Dessa människor lever underjordiskt och vägrar avsäga sig sin tro, och för detta blir de torterade och dödade. Är detta förnekelse?

Att "låtsas" tro på något så innerligt att man är beredd att dö för det?

 

Och en sista liten notis:

INGEN - och jag menar INGEN - har kunnat bevisa att Gud inte existerar, precis som ingen till 100% kan bevisa att Han existerar.

Det finns teorier men inga fakta, inga raka fakta som till 100% bevisar varken för eller emot.

 

Sist men inte minst kan jag ju passa på att bifoga något jag sprang på igår och som kan vara lite småskoj men samtidigt har en viss undermening :)

One_message_you_didn_t_want_from_God.bmp

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Förstod inte bilden som Chihuahua postade, men den är säckert rolig, om man förstår.

Själv tror jag inte på Gud. Men jag skulle nog tro på Gud om det fanns bevis som är 100%. Ni som säger att Gud har funnits och att han inte har funnits, motivera era svar. Jag tror inte på Gud, för att enligt mig så finns det inga bevis på att han har funnits.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst Perisoreus

Människan är ett djur bland andra och inte "utvald" av gud som någon speciell art. Jag har i alla fall aldrig hört talas om att en älg skulle be till gud om hjälp vid t.ex. korsandet av en väg. Dessutom att det finns så många gudar som människorna tror på bevisar ju att det inte kan finnas någon gud. I kristendomen påpekar man att det finns bara en enda gud, men om guden skapat alla varelser, varför tror då inte alla varelser på den guden? Det att det finns skillnader bland gudsuppfattningarna bevisar bara att religionen är skapade av människor och gudarna som en del av en.

Redigerat av Perisoreus
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst Soffan

Perisoreus: Svar på det hade Kristendomen genom Korståg. ;) De mesta människor blev tvingad att välja antingen döden eller Bibeln. Folk blev mer och mer besatt av gud och detta fanskap.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Varför ska folk ALLTID dra upp korsriddare eller liknande?

Man ser dem som nåt slags "representanter" för kristendom, men ni glömmer det faktum att de struntar i flera av 10 Guds bud, ex. det om att inte döda.

Det finns oerhört mycket som ex. dessa korsriddare struntat i, varför väldigt få erkänner dem som kristna idag. Däremot har ateister och andra en oerhörd förmåga att kalla dem kristna. Ett perfekt argument - förutom det att kristna idag anser att korsriddarna var rejält ute och seglade.

Vem som helst kan använda religion som en täckmantel för det man gör.

Men det betyder inte att man är verkligt religiös.

 

Ingenting bevisar att människan har varit ett djur - det finns teorier men inga bevis vilket gör att påståendet att människan skulle vara ett djur inte är mer än gissningar. Eller tror ni att världens religiösa vetenskapsmän råkar "strunta" i det "faktum" att människan skulle vara ett djur? Sällan. Det är inte bevisat.

Varför älgen inte ber till Gud? Tja, kan det bero på att människan enligt kristendomen sattes över djuren? :)

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst Perisoreus

Vi kan redan nu se vad som händer när människan inbillar sig att de står ovanför andra djur. Man kan inte använda sig av naturens resurser i all oändlighet. Växthuseffekten pågår för fullt och det hela började med att den kristna kyrkan utrotade alla religioner som respekterade naturen för länge sedan.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Sen när respekterar inte kristendomen naturen?

Att vara satt över djur innebär inte att trycka ner och förstöra.

Det handlar om att vårda, att ta hand om.

Miljöfrågor är oerhört viktiga.

 

Naturreligioner... jovisst. Vet du om att väldigt många av de gamla naturreligionerna bygger på den kristna läran i grund och botten?

Med en skapelse i likhet med den i Bibeln etc etc. Människor som forskat i religion misstänker att väldigt många av naturreligionerna i grund och botten bygger på samma sak som den kristna tron.

 

Och du glömmer det positiva detta fört med sig, i form av sjukvård etc etc etc.

 

Vad är det för argument egentligen!?

Redigerat av Chihuahua
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Dela

×
  • Skapa ny...