Hoppa till innehåll

sebastiannielse

Medlem
  • Antal innehåll

    72
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Allt publicerat av sebastiannielse

  1. Browsade runt lite på fuska.se och rätt som det är så slängde IE 8 Beta 1 upp det här i ansiktet på mig: http://www.sebn.us.to/bilder/betakrasch.PNG Gissar att det är någon av era reklamrutor som får IE 8 att flippa ur, då kraschen kommer efter man surfat runt på fuska.se en stund. Det enda fönster som stängdes ner var fuska.se-fönstret när jag tryckte på "skicka inte", så problemet ligger inte hos någon av de andra sidor jag befann mig på. Ännu ett problem för admin att titta på. Admin får väl dra ner IE 8 Beta 1 och surfa runt lite... Här kan man dra ner IE8 Beta 1: http://www.microsoft.com/windows/products/...e8/default.mspx
  2. Jag skulle kunna tänka mig att .NET och RAD blir allt vanligare idag, då Express edition är gratis, BÅDE för privat och kommersiellt bruk. Altså är det fritt fram för storföretagen att tanka express och sälja programvarorna som de har gjort med Express sen. (RAD = Rapid Application Development)
  3. Nu fick jag betygen för detta året i brevlådan. SKITKASSA altså.... Altså jag är helt värdelös i skolan... Typ ruttet VG i matte E... hur dåligt är ändå inte det? http://www.sebn.us.to/bilder/soppebetyg.gif
  4. Jag gillar numera Loka Fläder+Citron Innan den fanns så var Ramlösa Granatäpple min favorit. När Ramlösa kommer ut med något goare än fläder lär jag byta igen. Så vilket företag jag gillar spelar ingen roll, det är vad det finns för smaker som spelar roll.
  5. Chainsawkitten: Det snackas ju om att man lyckats teleportera 5000 atomer mha lasrar. Det sa man va omöjligt innan. Vad kommer härnäst? Förmodligen kommer man kunna skapa hundar, människor osv på beställning, i framtiden. Detta kommer förmodligen leda till massa etiska frågor, men det handlar här om vad som är möjligt. De som tror på gud kommer inom ett kanske 10-tal år få känna sig överbevisade av vetenskapen. Gällande BigBang-teorin så är den bevisad. enligt ett program på Disc. Science så hade man gjort en thermoprofil av universum, som visade hur planeter m.m. låg till i det ögonblick universum skapades. Sedan jämförde man den kartan med en datorsimulering av The Big Bang, och kartan stämde perfekt med simuleringen. Observera att kartan INTE användes som indata till simuleringen, så hur kommer det sig då att kartan stämde perfekt med simuleringen om simuleringen och kartan är oberoende av varandra, om inte The Big Bang får anses som bevisad? Med meningen "ALLT HAR SIN VETENSKAPLIGA FÖRKLARING" så menar jag att allt har en förklaring som kan beskrivas med någon matematisk, kemisk eller fysisk formel. Men det behöver inte betyda att man har kommit på den vetenskapliga förklaringen. Den kan ju vara oupptäckt. Titta bara på åren innan Upplysningstiden i historia. Då trodde man att gravitation var något från gud. På upplysningen kom Newton på formeln för gravitation. Kanske nånstans mellan 2010 och 2050 så kommer några smarta forskare på Livets Formel, som leder till att man kan skapa och förändra liv. Vissa mått på kroppen har förhållande som är lika med det gyllene snittet, och vad kan det bero på? Jo, någon oupptäckt matematisk formel som beskriver livet.
  6. Buggen kommer när FuskaBot skickar PM. Nafarli och jag har redan testat att han skickar ett PM till mig, så det är inte nya PM det gäller, utan det är när FuskaBot skickar ett PM, tex när man lägger in ett nytt godkänt fusk/recension , får FM eller liknande.
  7. Logfan: Jag skickade 10 FM till honom och bad honom att skicka tillbaka dom. Just för att återskapa buggen för att hitta orsaken. Du kanske kan berätta hur många lästa och olästa meddelanden du hade när det stod att du hade 376 PM. För talet 376 måste ju komma från någonstans. Om man räknar ut vad talet kommer ifrån så kan man säkert få fram exakt var buggen är också.
  8. Med hjälp av nafalri så har jag lyckats återskapa buggen. När jag hade 7 meddelanden och 1 nytt från FuskaBot så påstod PM-systemet att jag hade 554 meddelanden. Nu när jag hade 9 meddelanden och 1 nytt från FuskaBot, så påstod PM-systemet nu att jag hade 725 meddelanden. Det är något med FuskaBot. Admin bör se över programkoden för FuskaBot. Kanske admin får se över vad FuskaBot stoppar in i PM-databasen. Skulle gissa på att den stoppar in något ogitligt värde i fältet för om PM:et är läst, eftersom buggen försvinner när man läst PM:et. Här kommer den nya bilden... http://www.sebn.us.to/bilder/pmbugg2.PNG
  9. Garome: Innan The Big Bang, så fanns det ingenting. När The Big Bang uppstod, så skapades alla grundämnen. Och vi människor består ju bara av grundämnen. Kol, vatten m.fl. består organiska ämnen av, dvs ämnen som är levande eller har varit levande. Bara tänk på all den energi som fanns i The Big Bang. I en vetenskapsbok så stod det att en atombomb skulle kunna liknas vid en knallpulverpistol jämfört med The Big Bang. Och energi + grundämnen leder till kemisk reaktion, vilket gör att nya föreningar uppstår. Och rätt föreningar i exakt rätt blandning och i exakt rätt mängd och i exakt rätt förhållanden (temperatur, lufttryck, luftfuktighet m.m.) leder till att något levande bildas. Jag tror inte ens på själen. Väldigt många tror att man kommer upp i himlen när man dör, men det tror inte jag alls. Jag tror mer på att det blir en evig sömn utan drömmar. Ett levande föremål är ju ett "maskineri" som kräver energi för att kunna transportera energi till rätt ställe i föremålet. Exempel: Människans hjärta kräver energi för att transportera mat-energi från tarmarna till hjärtat. Och när den här processen väl stannar så dör man. När man åldras så sjunker verkningsgraden och tillslut så kan inte processen upprätthålla sig själv. Och när man väl är död så blir det ett hönan och ägget-problem att återstarta denna process. Om forskarna kommer på ett sätt att återskapa de exakta förutsättningar som krävs för att skapa liv, så skulle en forskare förmodligen kunna applicera samma förutsättningar på en död person och återuppliva personen. Bara en liten kunskap som jag delar med mig: Vet ni varför koppar är giftigt? Jo för att koppar förhindrar kroppens enzymer (peroxidaser) att spjälka väteperoxiden som uppstår av cellandningen till syre och vatten. Väteperoxiden reagerar med organiska material. Bara så ni vet: ALLT HAR SIN VETENSKAPLIGA FÖRKLARING....
  10. Jag röstade "Har aldrig trott att gud finns". Anledningen: Jag tror mer på vetenskapen (jag är ateist). Allt har sin vetenskapliga förklaring. Universum skapades genom The Big Bang. Sedan har det ju blivit en kemisk reaktion med några grundämnen, bland annat kol, samt både andra flytande, fasta och gasformiga ämnen, som då har blivit till organiska material och liv. För något tusen år sedan trodde man ju att gravitation var något från gud. Sedan kom Newton på att gravitation är ju en vetenskaplig dragningskraft mellan 2 objekt som beor på objektens massor och avståndet från objekten. Det forskas för fullt på att försöka återskapa den formel/algoritm för att kunna skapa något levande, och man har ju skickat upp lite farkoster till Mars där forskarna tror att livet uppstod. Man har hittat is på mars, dvs vatten när det smälter, vilket är en av förutsättningarna till liv. Och eftersom mars är "orört" så innebär det att man eventuellt kan hitta den kemiska formeln till liv. Och det räcker ju med att en enda liten bakterie skapas, och på några tusen år så har den utvecklas till smådjur, och sedan till fiskar, sedan amfibiedjur, sedan landdjur osv. Och tillslut kom Apan och människan är en utveckling av apan, vilket forskare har bevisat. Jag skulle föreslå ni som tror på gud, att börja titta på TV-kanalerna Discovery och Discovery Science, så kanske ni får en annan uppfattning om världen sen.
  11. Jag menar, var fick den just talet "554" från? Det måste ju varit något uppenbart fel i fuska.se's programkod och admin kanske kan köra en debugkörning och se vad som leder till att man har 554 meddelanden. För det kan ju inte vara så speciellt bra att den rapporterar 554 meddelanden, vad händer nästa gång? trådar som försvinner, eller meddelanden som inte kommer fram.
  12. >>ok... är du helt j*vla dum i huvudet eller!? nej >>poliser är inte pålitliga Jo, det är de. Det är skitsvårt att bli polis, i sverige i alla fall. Man måste gå igenom en polisutbildning, och sedan så krävs det att man är fullständigt ren i straffregistret. Även uppgifter som är äldre än 5/10/25 år granskas. Och dessutom åker man ut som polis om man gör minsta lilla brott. >>Om du har något betyg i historia G >>se hur hitler gjorde under mellankrigstiden. Ja, folk röstade på honom och när han tagit över hela regeringen så tog han över helt. >>och demokrati är en mildare form av diktaur Nej >>så vart f*n är är din demokrati!? Vi har fortfarande röstat in det parti som röstade om ♥FRA-lagen♥. Dvs indirekt demokrati. Men även om vi hade haft direktdemokrati där man röstar om varje enskilt beslut över internet, så hade man fått väga terroristskyddet mot ♥FRA-lagen♥. Dvs man hade fått välja, mer terrorister eller stoppa terrorister med ♥FRA-lagen♥. Och de flesta väljer ju såklart ♥FRA-lagen♥ då.
  13. >>Men snälla, terrorister är smartare än att använda telefoner och det internationella nätverket för att kommunicera. Ja, men ibland gör dem misstag, det är det man drar nytta av i kriminologi. >>Ja, och många svenskar kommer läsas av. HÄR HAR VI KNAPPT ETT FÖRSVAR SÅ VILL DE HORORNA HA DATORER FÖR FLERA MILJONER NÄR VI KAN INVENSTERA PÅ FÖRSVARET! DESSUTOM BETALAR VI SKATT FÖR ATT BLI AVLYSSNADE! Ett försvar är inte nödvändligt. Det finns ingen större risk för något krig här. Däremot finns det risk för terrorangrepp eftersom kraftfulla bomber/vapen blir alltmer lätttillgängligt pga internet m.m. >>Operatören kan snacka skit dumhuvud. Dessutom sparas all information, och låt oss säga att det är nazipatrask som styr om 10 år, då kan de få tag på all information för att sedan vända allt du sagt emot dig. Är inte det att missbruka så får du förklara vad missbruka är för dig. Vem har sagt att ett "nazipatrask" kommer att styra om 10 år? Operatören ser bara träffar. Operatören läser inte ditt kärleksmejl och börjar snacka skit om dig, utan operatören ser bara det som fastnat i filtret och fått TILLRÄCKLIGT hög poäng för att fastna. >>Ja, och den kan sedan användas för att framtida ledare ska kunna avrätta människor för det de sagt. Ja, men vi har demokrati i sverige. Det kommer förmodligen aldrig bli diktatur. >>De där fascistsvinen är allt förutom pålitliga kan jag säga dig. Facistsvin? >>Ja, så kan en psykiskt sjuk polis gå in i folks hus och stjäla saker. Jättebra system, du vet väl att det är ett stort steg till en polisstat precis som denna lag är? En psysiskt sjuk person får inte bli polis. Och dessutom går det att logga, låt oss säga såhär att nyckeln kopplar upp sig via GPRS och laddar ner en kod så fort polisen stoppar nyckeln i någons lägenhetsdörr. Och denna nedladdning loggas och kan användas för att ställa polisen till svars. Dessutom går det att fixa behörighetskontroll, tex att polisen måste ansöka över radion för ett husrannsakningstillstånd innan koden görs tillgänglig för nedladdning. >>♥USA♥ är terrorister, WTC var bara bra, våra vänner al qaida kämpar för frihet! STÖRTA ♥USA♥! IMPERIALISTERNA SKA KNÄA FÖR OSS! På vilket sätt är ♥USA♥ terrorister?
  14. >>sätta kodord på de orden som fra-filtret plockar Ja, men hela idén med kriminalteknologi och utredning är just att hitta misstag bland brottslingar. Perfekta brottslingar lämnar inte spår över huvud taget och åker inte fast. Men ingen är perfekt, utan alla brottslingar gör något misstag som gör att dom åker fast. Tex kan dom glömma slå på krypteringen innan de ska skicka ett terrormeddelande. >>dessutom är det lätt att oskyldiga åker fast, om du t.ex. snackar CS eller om du ska splela in en film som handlar om terrorism. Nej, eftersom det som fångas upp i FRA-systemet behöver inte vara 100 % bevis, utan det kan istället användas som bevis för att få domstolstillstånd till en hemlig och riktad avlyssning. Och i den avlyssningen kommer eventuella saker ang CS och film att komma fram, och då slänger man utredningen i soporna bara. Om detta inte upptäcks tidigare, vilket det säkert kommer göra. FRA-medarbetare kommer ju läsa igenom alla mejl som fastnar i filtret och då framgår ju det att det handlar om cs/film. >>USAs terrornoja WTC har blivit sänkt, hela USA's stolthet. Kallar du det för terrornoja då när dom verkligen blivit angripna? Skulle du kalla det för rånarnoja om någon blivit rånad och beskjuten, och nu bär skottsäker väst hela tiden? När folk får inbrott, så installerar de flesta inbrottslarm och skaffar bättre lås. Är det tjuvnoja det?
  15. Min favorit när det gäller pris är såklart EuroShoppers variant. Men om det får kosta vad det vill, så är min favorit "Mid-Afternoon Wake Up Call" som den heter. (Grön burk med stort V på, se nedanstående bild) http://productsfromnz.com/pics/med_1852.jpg
  16. Röstade: **JA** Anledningen: Lagen behövs för att stoppa terrorister. Oftast så håller terroristerna till i det dolda tills det är dags, och då smäller det. Och det gör ju att det är svårt att få till någon misstanke eller liknande för att få ut ett vanligt avlyssningsbeslut av domstol. Observera att det är en PROGRAMVARA som avlyssnar. Programvaran kommer altså scanna igenom all trafik efter saker som hör till terrorister, och får ett visst paket för mycket poäng så kommer paketet att skickas till en inspektör som manuellt läser igenom paketet och skriver in paketet i en rapport om det behövs. Man pratar ju ofta om det missbruk det kan bli om någon person avlyssnar någon annan, då denna person kan läcka, snacka skit om personer, eller håna personen bakom ryggen. Men en programvara kan inte håna någon. En programvara läcker inte. En programvara snackar inte skit. En programvara bara sammanställer ett resultat åt en operatör. Denna lag kan altså användas för att plocka fram information som i ett senare skede kan användas som misstanke/bevis för att få ut ett domstolsbeslut ang riktad avlyssning. Argumentet varför man låser på toaletten håller inte. Det är något man gör för att skydda sitt privatliv från *obehöriga*. Dvs sådana som inte är pålitliga. Tex vanliga personer ute i samhället, det skulle vara helt fel om de satt och avlyssnade mina mejl, eller gick in när jag sitter på toa. Dom har ingen nytta av informationen. Men en myndighetsperson, dvs polis eller FRA-medarbetare är pålitlig. Han får gärna avlyssna mina mejl, gå in när jag sitter på toa, eller sätta in en dold övervakningskamera på toa för att kolla ifall jag gör något olagligt eller inte. Själv tycker jag man ska göra lagkrav att alla lås i lägenheten är av typen RKS (Robotic Key System, googla på det). Sedan har varje person en nyckel med inlagd kod till sin egen lägenhet/hus, medans alla poliser har en nyckel innehållandet koder till alla lägenheter/hus. Så polisen kan gå in och göra husrannsakan utan att det märks.
  17. Nu fungerade bättre, nu står det 8 i parentesen. Men hur kommer det sig att det kommer fram 554 meddelanden i parentesen?
  18. Nu när Admin skickade mig ett meddelande om att jag fått 1000 FM, så började PM-funktionen att bugga. Se bild: http://www.sebn.us.to/bilder/pmbugg.PNG Det står att jag har 554 meddelanden till vänster.
  19. Vad menar du med "klotter, inte grafitti utan klotter"? Klotter är ju = grafitti och grafitti = Klotter. Det är ju samma sak...
  20. Abyss är "tråkigare", inte lika många funktioner. I Apache så har du tex mod_rewrite, ett grymt kraftfullt mod som man kan skriva om URLs med. Tex: RewriteRule ^(.*)$ /script.php$1 Sedan kan du lägga hela din hemsida i script.php och för att kolla vilket dokument användaren vill komma åt så kollar du i miljövariablen PATH_INFO. För det innebär att om användaren går in på tex www.dinhemsida.com/dokument/mittskolarbete.htm så kommer det skrivas om till www.dinhemsida.com/script.php/dokument/mittskolarbete.htm , utan att det syns för användaren, dvs användaren omdirigieras inte till adressen med script.php. Sedan när man skriver en falsk sökväg på det viset, så kommer allt som skrivs efter script.php att hamna i PATH_INFO så i det här fallet kommer PATH_INFO innehålla "/dokument/mittskolarbete.htm" utan citationstecken. Sedan har Apache stöd för SSL, vet inte om Abyss har det, var längesen jag använde Abyss. Du kan också slänga in mod_perl och sedan Apache2::Protocol::ESMTP och sedan kan du sätta upp en helt custom SMTP-server, för att ta emot mejl. Dock krävs det att du skapar ett MX-record i DNS-servern från din domän till den domän som har IP-adressen för din server men det är ju enkelt. Om du har adressen minhemsida.mooo.com så kommer din mejladress bli [email protected]
  21. Tycker Anders borde ta upp möjligheten att köra egen server, det är ju allra billigast och bäst. Dessutom basar man över servern så man kan installera vilka plugins och scriptspråk man vill. På ett webbhotell kanske de vill förgranska alla script innan de aktiveras så att man inte försöker komma åt andra användares mappar och sådant... Dessutom har man en annan fördel: Hur mycket utrymme man får begränsas bara av hur mycket hårddisk man stoppar in i servern. I med en 500GB och du har hemsideplats så det räcker och blir över.
  22. Dra ner: http://httpd.apache.org (Dra ner apache 2.2.9) Installera. Konfigurera. Dra sedan ner BIND, en DNS-server, installera och konfigurera: http://www.isc.org/index.pl?/sw/bind/index.php Sedan går du in på http://freedns.afraid.org och reggar dig, klicka sedan på registry, och välj den domän du vill ha... finns massor, bland annat mooo.com och us.to osv... Sedan måste du delegera din domän till din egen DNS-server. Då ska du skapa ett A-record från den domän du vill ha till din IP-adress. Sedan skapar du ett NS-record från domänen till samma domän. Du kommer kunna välja en domän i stil med <valfritt>.subdomän.tld så om du väljer mooo.com och skriver minhemsida i rutan så kommer din domän bli minhemsida.mooo.com Sedan i din egen DNS-server så kan du skapa ett A record från din domän till din IP-adress. Du kan även lägga till www, så att din domän kan kommas åt med både minhemsida.mooo.com och www.minhemsida.mooo.com Sedan är det bara att installera valfritt scriptspråk, tex PHP eller Perl eller ASP och sedan är det bara at börja koda sin hemsida. Sedan lägger du hemsidan under Htdocs (förutsatt att du konfigurerat det där med +ExecCGI korrekt) och sedan är du färdig. Du kan köra lite databaser och sådant om du vill också.
  23. Nee, ändra inte HTML-koden för då slutar min autologin (som jag har gjort själv mha "privoxy") att fungera....
  24. BoffaRoffe: Det är inte ett slutbetyg jag visar, utan ett "mellanbetyg". Kommer få ett nytt papper snart om några dagar eller om några veckor, som jag lägger upp här. PRIVAS på Fässbergsgymnasiet innehåller 2500 poäng. Enda skillnaden mellan vanliga skolan och PRIVAS är att PRIVAS är 4-årigt, dvs att kurserna går i en något långsammare takt. För mig så gick matten rätt så snabbt. Matten klarade jag redan första året så sedan var det en massa dötid då jag hade håltimme på mattelektionerna för att vänta in dom andra eleverna då jag redan var klar med matte A och B-kurserna när ca 25-50 % av kursen hade gått. Men ändå, betygen är ändå rätt så kassa. Ska tex få ett ruttet VG i MaD och MaE på det senaste papperet. Tillsammans med några rötna VGn i Svenska och engelska. (A+B#). Sedan kommer jag få några MVG också. Enligt skolans intranät så är mitt nuvarande snitt "15.52". Altså SKITDÅLIGT! # = förhindra att B + ) förvandlas till gubbe med solglasögon
  25. Fick i alla fall skitbetyg.... EXTREMT dåliga betyg altså.... http://www.sebn.1.vg/bilder/papperskorgsbetyg.gif Det är dessutom ett gammalt papper. Ska få ett nytt nu i juni-juli efter avslutningen, med de betyg jag fått detta året. Mitt snitt är HELKASS altså, typ 15,80 eller nått.
×
  • Skapa ny...