Hoppa till innehåll

GZT

Medlem
  • Antal innehåll

    509
  • Blev medlem

  • Senast inloggad

Allt publicerat av GZT

  1. GZT

    Sömnproblem

    För mig så är det rätt enkelt: Går jag och lägger mig tidigt så känns det på morgonen som att jag har sovit länge, även om det tar några timmar innan man somnar. Ett tips för morgonen jag kan ge dig är att ha minst två väckarklockor, du kan ha en dedikerad klocka och mobiltelefonen samtidigt. Om vi nu säger att du ska gå upp klockan 07:00, ställ den ena klockan på det och den andra på 06:40. Det är lättare att gå upp om man vaknar en 15-20 minuter innan man behöver lämna sängen så kan man vila och ha det lite skönt. Med den tekniken har jag gått ifrån att försova mig i genomsnitt mellan två till tre gånger i veckan till någon enstaka gång per termin.
  2. GZT

    Upphovsrättfråga

    Jag vill inte verka otrevlig eller så, men juridiskt sätt så är det inom Sverige definitivt olagligt. Guitar Hero rent visuellt räknas som grafik och är med andra ord ett upphovsrättsskyddat verk, i Sverige får du inte ens lägga upp en bild från ett tv-spel på internet om du inte är delaktig i produktionen eller har tillstånd. Det är strängt, men så är det.
  3. I fall där graffitin sker i dedikerade områden, typ en vägg eller liknande som endast är till för det, så kan jag inte se något fel med det. Det finns mycket kreativitet i det och ett bra sätt att uttrycka sig. Däremot kan man ju inte riktigt säga att något i den här stilen är särskilt okej.
  4. GZT

    Favorit Godis.

    Choklad är ju djävulens redskap, så oerhört tråkigt godis. Sura tungor ftw!
  5. Faktiskt så får man bånge ca; sju gånger i sömnen under en vanlig natt när man sover.
  6. Alltså, tror du på fullaste allvar att våld skulle kunna lösa en sådan situation varje gång? Det här är världen vi lever i, som Phil Collins skulle ha sagt.
  7. Inception är ju helt skruvad i början kan jag hålla med om men det tar inte lång tid förrän pusselbitarna faller på plats. Överskattad är den också, huvudmomentet är så sjukt utdraget.
  8. Spelar ju absolut ingen roll ifall det är hans flickvän eller någon han inte känner överhuvudtaget, det hon gjorde var fel. Jag skulle då verkligen inte uppskatta att en tjej hade sex med mig om jag ändå sa nej. Klart att killar också kan bli våldtagna och det är inte bekvämt för någon av de som är inblandade. Minns att jag läste om en kille som blev våldtagen av en tjej och fick en kulspetspenna inkörd i urinröret, vilken utsatt kille skulle inte anmäla det?
  9. Var inte så säker på det! Bara du lär dig tekniken kan du fånga vilken tjej som helst, jag lovar... ;-) Själv så är jag inte kär i någon sedan något år tillbaks. Det är inte kul att vara olyckligt kär, men när man väl fått något gjort åt saken så känner man sig så galet modig på något sätt. Svårt att beskriva.
  10. Jag minns en No-lärare som jag hade för några år sedan, hon var då inte den roligaste typen.
  11. GZT

    Facebook

    Fast att lägga sig själv i den situationen uppfattas inte som behagligt hos alla.
  12. Jag är inte kär och det är inget jag saknar direkt. Har aldrig haft en flickvän så jag har något att få uppleva senare i livet, fast om man gillar någon väldigt mycket och försöker få något gjort åt det och är modig så att man får allt ut sig så ska man känna sig stolt över det. Även om allt i slutändan går åt fanders så är det alltid bättre än att inte göra något och ångra det under resten av livet. Jag har bara varit kär en gång och jag gav det ett försök, det kunde egentligen gått betydligt bättre om jag inte messade upp allt under andra halvan av det hela men jag har fått några vackra minnen från den tiden ändå.
  13. GZT

    Facebook

    Synd att 99% av användarna inte gör det.
  14. GZT

    Facebook

    Fast på samma sätt som Facebook så är ju Msn inte riktigt till för att snacka med folk man möter varje dag. Nu har jag visserligen inte använt mig av Msn på åratal, men jag pratade aldrig med folk på Msn som jag träffar vardagligen. Vill jag snacka med någon kan jag lika gärna ringa personen istället för att sitta vid en dator. En diskussion på Msn eller via annan chatt som tar en timma att skriva mellan varandra kan man ta på mindre än tio minuter i telefonen, snacka om slöseri med tid. Anledningen till varför jag sitter här och är inne på forum såsom Fuska.se är inte för att hålla kontakten med någon, utan för att som sagt delta i diskussioner och uttrycka sig på ett fritt och anonymt sätt.
  15. Stämmer faktiskt inte. Finns otroligt många filmer är baserade på böcker, främst filmer från 50 till 70-talet och oftast så övervinner filmatiseringarna trots att det kan finnas en del avsaknaden. Jag blir positivt imponerad att någon faktiskt nämnt Pansarkryssaren Potemkin, det är ett stort mästervärk.
  16. GZT

    Facebook

    Ja det förstår jag, men liksom, när folk säger att man använder Facebook för att hålla kontakt med de personerna ses det snabbt som att den analoga världen försvinner då det är, som sagt, abstrakt. Att samtala med anonymt folk som på det här forumet är en helt annan sak eftersom man är här för att uttrycka sig och delta i diskussioner, inte för att låtsas hålla kontakten med folk man träffar var och vartannat år. Fortfarande så har jag inget behov av Facebook och när jag slutade nian hade 27 av 30 i klassen varsitt medlemskap på den hemsidan men jag tvivlar starkt på att alla faktiskt är i behov av hemsidan egentligen.
  17. Dirtman: Den första Rambofilmen heter First Blood ffs. Sedan måste jag tillägga att jag är imponerad över hur dåliga kunskaper flera här på forumet har när det gäller bildproportioner...
  18. GZT

    Facebook

    Som vad? Visst, idag är jag inte direkt "anti-facebook" som jag var innan, men jag har inget behov av hemsidan alls. De vännerna jag har, som jag faktiskt vill hålla kontakten med, är inte medlemmar på Facebook. Så även om jag skulle få för mig att bli medlem där så skulle det ändå inte finnas något för mig att göra där ändå. Folk som jag lyckats bli av med såsom äldre skolklasser eller dylikt vill jag absolut inte ha kontakt med igen. Sedan måste jag säga att folk som har Facebook för att hålla kontakt med folk man träffar varje dag är pinsamt. Jag träffar mina föräldrar och mina syskon praktiskt taget varje dag, varför skulle jag isf. använda mig av någon hemsida som Facebook för att hålla kontakten mer? Ett stort nej till Facebook för min del, har man släktingar i andra länder eller svåråtkomliga kontakter så kan väl Facebook ses som en lösning, men det hela känns lite väl abstrakt för att ersätta det vanliga sociala livet.
  19. Ingen här har nämnt Motorsågsmassakern (1974), det är sorgligt eftersom det är troligtvis den mest sevärda skräckfilmen någonsin. Sopar mattan av nyinspelningen sju dagar i veckan.
  20. När det gäller manga har jag inte så bra koll. Anime däremot gillar jag Azumanga Daioh mest, Fruit Baskets är också en rolig serie. Bästa animelångfilmen däremot är helt klart Akira.
  21. Jo absolut, man märker att hon inte ignorerar dig. Hon vill vara med dig, om det är för att hon gillar dig eller för att du är en bra kompis däremot är lite svårt att tolka i nuläget. Jag tycker att du är inne på rätt spår iaf.
  22. Jaha, så det är alltså inte skönare än så? Då missar man ju inget.
  23. Det kan förvisso stämma, men det innebär inte att alla helt enkelt är intresserad av att prova på det. Personligen skippar jag det hellre, det finns viktigare saker jag har att göra.
  24. Fast man ska ju skriva varför filmen är bra. Lägger in en recension nu. Titel: Fight Club Regissör: David Fincher Prod. år: 1999 Skådespelare: Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Jared Leto, Zach Grenier m.fl. Handling: Fight Club handlar om den namnlöse huvudpersonen (spelad av Edward Norton) som är en självupptagen och stressad kontorsarbetare som spenderat mycket tid och pengar på att fylla sin lägenhet med dyra möbler och dekorationer. Han går också med i en grupp för män med testikelcancer där han träffar Marla Singer (spelad av Helena Bonham Carter) som han blir smått intresserad av. På ett flygplan påväg hem från en resa möter han tvålförstäljaren Tyler (spelad av Brad Pitt) som ger ut sitt telefonnummer till honom. När Norton kommer hem ser han att hela hans lägenhet står i lågor och allt han har är förlorat. Han kontaktar Tyler och får bo hos honom. Strax därefter startar de Fight Club med allt vad det innebär. Åsikt: Att kalla Fight Club för en bra film vore inte en helt ovanlig åsikt, dock kan jag inte riktigt hålla med att den lever upp till dess rykte. Det är en film som börjar bra med normala människor som är lätta att lära känna och ett stabilt manus. Det är enkelt att hänga med i svängarna och man ser inget emot att filmen fortsätter på det sättet den gör. Tyvärr verkar det inte riktigt som Fincher tyckte likadant. Ganska så precis när Fight Club har bildats ändras hela filmens attityd och mening. I början sätter man sig i en vanlig människas liv men det går över till att bli en våldsam och kaxig historia med en del onödiga moment. Som om inte det vore nog blir både handlingen och karaktärerna allt tunnare ju längre in i filmen man kommer. Utan att avslöja slutet för folk som inte har sett filmen blir det absolut största problemet med Fight Club den fullkomligt meningslösa och idiotiska upplösningen. Det är inget annat än en flummig, orealistisk och obegriplig sammanfattning som gör att det blir stora poängavdrag för den här filmen. Hur idén ens kom på från första början har jag ingen aning om och många har sagt att slutet är hela meningen med filmen, men jag förstår det helt enkelt bara inte. Jag säger inte att Fight Club är en dålig film eftersom det till viss del inte är det. Problemet med den är att dess bra början verkar de velat skrota totalt en bit in i filmen, vilket förstör stor del av filmen för att inte tala om sammanfattningen. Fight Club är en film som många uppfattar som djup, men i slutändan blir den helt poänglös. Betyg: 2/5 Observera: Följande recension har postats av mig på Filmtipset också, alltså är texten upplagd på en annan hemsida men jag står ansvarig för texten.
  25. Jag är oskuld, men jag vill inte ha sex för fem ören ändå.
×
  • Skapa ny...