Hoppa till innehåll

Ta Vaccinet Mot Svininfluensan


5FJSKFJSKGJES

Rekommendera inlägg

Jag vet inte om det är farligt eller inte därför tar jag det inte. Och eftersom den var farlig för 25 år sen är den inte pmöjligt att den är farlig nu. Min kropp reagerar inte annorlunda på en influensa bara för att någon valt att döpa den pandemi.

 

sedan så är risken stor för dig WASD att dessa 2 veckor är de sista för dig också.

0.4% har jag redan sagt

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 65
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Jag förstår inte att folk vägrar ta det för att det kan vara farligt för att det skit åt helvete för 25år sen,men dom vet dock inte vad det innehåller.Det håller ju inte att säga att folk inte borde ta det bara för att det inte är testat på människor än.Sen tvivlar jag på att dom ger ut det till allmänheten innan dom testat om det finns några negativa effekter.

Det var inte testat för 25 år sen.

Det är inte testat än.

Det slutade med att vaccinet var farligare än svininfluensan.

Hur det blir denna gången vet vi inte än.

 

Jag har inte lust att ta den risken, ligger hellre hemma 2 veckor och är sjuk.

 

Det är jag medveten om.Och som jag sa så kommer dom troligtvis testa det först innan dom skickar ut det till allmänheten.Forskare ger ju inte ut vaccin om dom är farliga.Jag tror även att dom lärt sig av sitt misstag 1984 och fixat det som gick snett.På 25 år har den medicinska forskningen blivit mycket bättre. Redigerat av Hedman
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag vet inte om det är farligt eller inte därför tar jag det inte. Och eftersom den var farlig för 25 år sen är den inte pmöjligt att den är farlig nu. Min kropp reagerar inte annorlunda på en influensa bara för att någon valt att döpa den pandemi.

 

sedan så är risken stor för dig WASD att dessa 2 veckor är de sista för dig också.

0.4% har jag redan sagt

 

 

det är då inte helt och hållet "en vanlig influensa" då det är en pandemi.. utan mycket värre än så. 0,4 kan lika gärna bara tagit (hur man nu än stavar det..) från luften för att inte oroa för mycket.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det är inte mycket svårare än så. Man skall ta vaccinet för att inte bli sjuk. Är inte det självklart?

 

De som tycker att man inte skall ta det tycker så för att de anser att vaccinet är farligare än sjukdomen. (Dock kan de inte säga vad för farligt som kan hända, men vaccinet är garanterat farligare).

jag tog ett av dina inlägg och jag svarar på det och de flesta andra av dem nu eftersom du mer eller mindre ostar samma sak om och om igen. (detta utesluter inte det faktum att vi kanske också gör det, så du behöver inte kommentera det om du inte känner dig absolut tvungen.)

 

för det första, om man tar vaccin för att inte bli sjuk, varför vaccinerar man sig inte mot vanlig förskylning, vattenkoppor, magsjuka, halsfluss, öroninflammation? Jo, av den enkla anledningen att man överlever och sjukdommen inte är värd bekymmret eller någon risk för bieffekter av vaccinet. dessutom ger kroppens immunförvar 100%-igt skydd mot det specefika viruset efter tillfrisknande. anledningen till att staten vill att vi ska ta detta vaccinet är - precis som du säger - för att förhindra att samhällsfunktioner vaklar eller avstannar. eftersom jag dels inte ingår i en sådan funktion och dels skiter i hur mycket staten förlorar på att ha extra dålig verksamhet någon månad så finns det ingen vettig anledning i mitt omfång som kan övertyga mig att ta ett vaccin som har en risk - om än liten - att ge mig svårare bieffekter än influensan själv.

 

Sen nämms vaccients potentiella (inte garanterade) bieffekter ett antal gånger i de källor som jag och WASD har pressenterat. däribland ingår Guillain-Barrés syndrom.

 

Guillain-Barrés syndrom, eller polyradikuloneuropati, är en akut autoimmun nervsjukdom som kännetecknas av förlamningar. Guillain-Barré liknar i sitt förlopp polio men skiljer sig från denna bl.a. genom att förlamningarna i de flesta fall går tillbaka.

 

Guillain-Barrés syndrom är idag den vanligaste paralytiska sjukdomen i västerlandet.

 

Sjukdomen börjar med förlamningar perifert och ofta liksidigt. Förlamningarna börjar vanligtvis i benen och sprider sig sedan uppåt allteftersom inflammationsprocessen vandrar uppåt i ryggmärgen. I allvarligare fall kan även det autonoma nervsystemet engageras, vilket påverkar andningsmuskulaturen och andningsförlamning kan inträffa. Feber vid insjuknandet är ovanligt.

 

Prognosen för Guillain-Barrés syndrom är god. Den drabbade behöver dock god vård under sjukdomsförloppet. Cirka 80% blir helt återställda, 15% får någon typ av permanent nervpåverkan, och cirka 5% avlider till följd av andningsförlamning.

du får gärna göra lite beräkningar på detta men du inser att chansen att drabbas av detta syndrom av vaccinet måste vara mindre än 0,4% (influensans dödlighet) då god sjukvård krävs för att chansen att överleva skall vara den som angivs i ovanstående text.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Skrivet (redigerat)

Wikipedia

 

Pandemi

 

En pandemi (av grekiska pandemia, "hela folket") är en epidemi som drabbar och får spridning över stora delar av världen. Socialstyrelsen har definierat pandemi enligt följande: En pandemi är när en infektionssjukdom sprids över stora delar av världen och drabbar en stor andel av befolkningen i varje land. Drabbas bara ett enskilt land så talar man om en epidemi.

 

Den 11 juni 2009 uppgraderades influensan (A/H1N1) till pandemi av WHO. Den uppmärksammades under våren 2009 i Mexiko och fick sedan spridning till flera länder. Den kallades först Svininfluensan. Europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC ändrade i slutet av april 2009 namnet till den nya influensan[1].

 

Man säger att var trettionde år sker en pandemispridning. [källa behövs]

 

(där har vi ännu en anledning varför 0,4 är tagit från luften)

Redigerat av UOne
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

×
  • Skapa ny...