Hoppa till innehåll

Det År Man Är Född, Inte Datum


swagzter
 Dela

Rekommendera inlägg

Får man fråga hur gammal du är?

För trafiklärarna borde väl lära ut allt på en gång, för jag fick gå en utbildning på 12h under en veckas tid, vilket kallas "intensivkurs".

Så dom som får kortet i Januari bör ju fått samma utbildning som dom i maj?

För det första så vill jag påpeka att det var ett exempel, detta har inget med mig att göra. Och den där kursen i maj hade inget med körkortet att göra, det var kanske något man gjorde i skolan.

 

Jag är 16 år, fyller 17 i mars. För någon vecka sen åkte vi till en halkbana under hela dagen och fick lära oss om alkohol och droger, vikten av att köra i rätt hastighet o.s.v. Det fick många att byta uppfattning, vissa hade kört sen några månader och de satt tillbaka "pluggen" som gjorde att mopeden inte var trimmad längre p.g.a. denna dag, så vad jag försökte säga var att man hinner byta uppfattning och man hinner mogna på några månader, därför tycker inte jag att det är det datumet man är född. Fråga gärna om något var oklart.

 

Den sista biten är däremot sann.

Redigerat av Skinkosten
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 51
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

För det första så vill jag påpeka att det var ett exempel, detta har inget med mig att göra. Och den där kursen i maj hade inget med körkortet att göra, det var kanske något man gjorde i skolan.

 

Jag är 14 år, fyller 15 i oktober. För någon vecka sen åkte vi till en halkbana under hela dagen och fick lära oss om alkohol och droger, vikten av att köra i rätt hastighet o.s.v. Det fick många att byta uppfattning, vissa hade kört sen några månader och de satt tillbaka "pluggen" som gjorde att mopeden inte var trimmad längre p.g.a. denna dag, så vad jag försökte säga var att man hinner byta uppfattning och man hinner mogna på några månader, därför tycker inte jag att det är det året man är född. Fråga gärna om något var oklart.

 

Den sista biten är däremot sann.

Det som är oklart varför inte fler får gå på sån dag.

Skulle vara nyttigt för dom.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Men angående körkort vet jag inte, helst tycker jag att körkortsåldern borde höjas X antal år, eftersom det finns så otroligt många som kör som idioter i åldrarna 18-25, mer än bland äldre chaufförer. Jag skulle själv hellre vänta ett par år till med körkort om det innebar att sådana dårar hann mogna lite mer.

 

 

Känner riktigt många 25+are som kör som dårar. Sen att många sladdar etc. precis när man fått körkort är nog för nyfikenhetens skull.

 

Ja nog finns det 25+are som kör idiotiskt också, alla gånger, men det finns statistik som visar att just gruppen män i åldrarna 18-25 i allmänhet kör mest hänsynslöst och de är även inblandade i flest olyckor.

Skulle säga att det beror på de personerna kör som dårar för att de nyss har tagit körkortet, och det vore väldigt opraktiskt att lyfta åldern till 30 eller något där de personerna skulle vara mer mogna.

 

Att män i åldern 18-25 är inblandad i flest trafik olyckor är delvis beroende på att de gillar att leka mycket med fordon, men också att man är oerfaren förare. Det man glömmer att kvinnor i åldrarna 18-25 kör mindre bil än män i den åldern, inte privat kanske men de personer som är 18-25 år och kör bil/lastbil/buss/taxi är nästan uteslutande män, och kör man mycket så ökar det ju risken för trafikolyckor.

 

OT:

 

Jag sägar att det är bra att man har de mesta efter vilken dag man är född och inte året, dels för att man kan vända på trådskaparens argument: om man är född den 1/1 varför måste man vänta längre än den som är född den 31/12?? för om man skulle räkna per år och inte dagen så får den som är född 1/1 vänta 18 år tills man blir myndig men om man är född den 12/12 behöver man bara vänta 17 år och 1 dag...

 

Sen kan jag tillägga att jag personligen tycker myndighets åldern borde lyftas tills man fyllt 20 år, då man vet att genomsnitts personen inte är mogen (på en vuxens standard) förens då.

 

Soad_token

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...