Hoppa till innehåll

Frankrike Förbjuder Burka/niqab/slöja


Caspian
 Dela

Rekommendera inlägg

Kanske är utom diskussionen men det är väl också nån liknande religion? (Såg att någon skrev ifall någon polis ska genomsöka dem etc så går det ju inte vad jag tror). 

 

Har sett sådana på Ica Maxi osv så många gånger när dom bara håvar i grejer under den där svarta saken, samma på MediaMarkt när jag var med grabbarna där. Då vart en sådan tagen för hon hade snott en datormus eller vafan det nu va.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst Jesper93

Många som bär Nikab eller slöja säger att det står i Koranen att dom måste täcka sig men Det står ingenstans i Koranen att man ska täcka hår eller ansikte. En kvinnans klädsel ska inte bli påfrästande och Allah tyckte inte att det var så viktigt att föreskriva det i detaljer. Viktiga saker som t.ex. alkohol, Koranen är bestämd och konkret i denna fråga. Alkohol har så mycket ondska med sig att Koranen har förbjudit det konkret och det behövs ingen tolkning eller diskussion. Men, att kvinna ska täcka hår eller ansikte, det har Koranen inte sagt!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst Jesper93

Nikab används i bland annat Pakistan och Somalia och är vanligt i yemen och Saudiarabien. Länder som Hamnar i botten när jämsställdheten mellan kvinnor och män jämförs utifrån utbildning, ekonomi inflytande och hälsa. i Flera länder måste kvinnor bära huvud duk och hel långa kläder men ingen stat tvingar dom att täcka ansiktet. Hur många som bär nikab i Sverige är det ingen som vet men dom mest insatta tror att det rör sig om några hundratal. Många är Svenska kvinnor som konverterat.

Redigerat av Jesper93
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...
  • 1 månad senare...

Att använda burka/niqab/slöja är ju självklart ett val bara en person egentligen ska få ifrågasätta och det är ju du själv. Men personligen tycker jag att världen skulle ta sig allt mycket längre om nästintill stenålders klädsel används i takt med nästintill stenålders religion. 

 

Förtryckelsen inom religionen är allt för stor och många stora män och kvinnor döljs i skuggan av sin religion istället för att visa upp sina stordåd. 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...