Hoppa till innehåll

Tror ni på gud?


RealCS_2
 Dela

Rekommendera inlägg

  • Svar 190
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Svar på Ferries frågor:

Varifrån kom kometerna? Materia i kometer... enligt evol. fanns inget.

Varför skulle ingen ha kunnat skapa guld och materia?

Gud, klonad!? Varför skulle det inte kunna finnas mer?

Om Gud skapat föräldrarna, betyder det inte att det var något (= föräldrar)som fanns innan. Jag kan inte ge dig exakta bevis eftersom det inte är meningen att vi ska veta än.

inga bevis mer än bläck och papper för att Gud gjorde under?

Nähänä, men vad säger du om jag säger att det sker under än idag?

För min del är spöken en speciell avdelning, något för djupt för att gå in på nu. Men vill du ha ett helt utlåtande, kan jag fixa det.

Döden.

"Dör man dör kroppen" så långt håller jag med dig till punkt och pricka.

Personligheten ligger inte i hjärnan. Den ligger i själen. Detsamma gäller minnen (vad jag vet).

Nej, själen flyger inte omkring och spökar. Återigen på spöken.

Spöken är något helt annat.

Jag både tror och tror inte på dem. Tror pga att jag är 100% säker på vad det är för något, tror inte pga vissa delar i det hela, som snälla spöken osv

Återigen, säg till om jag ska gå in djupare på det området.

Utan själ kan man inte leva. Jodå, man kommer till himmelen, eller Himmelriket, om man tagit emot Jesus. I annat fall hamnar man på en annan slutstation som jag ABSOLUT INTE REKOMMENDERAR!

Att Gud finns? Man har trott på "gudar" i åratal.

Men israeliterna hade en Gud sedan länge, som de fortfarande håller fast vid. Det är samma Gud som jag tror på. Man behöver inte teknologi för att tro på Gud. Man behöver bara möjlighet att tänka och någon som berättar det för en.

Gjorde Tor, Freja mfl några under? Knappast.

Varför man trodde så? Människan har i sin natur att söka en gud. Många folkslag gjorde sina egna gudar för att täcka det behovet.

Rätt, den gamla asatron sviktar pga att man bevisat vad blixtar mfl är.

Men har någon bevisat hur Röda Havet delade sig?

Om ca 3000 år vill jag inte spekulera i pga att jag inte tror att den värld vi lever i nu finns kvar då. I annat fall finns ett slags spärr, man KAN inte upptäcka vissa delar i livet.

Gud sade från första början att kvinnan och mannen var skapade för varandra. Annars hade han väl lika gärna kunnat skapa två män?

Det gjorde han inte. Att en man älskar en annan man skulle inte ha skett, men det gjorde det pga syndafallet.

Gud älskar alla människor - det enda han vill är att vi älskar honom.

Men när människor vägrar det, försöker han övertyga dem pga att han älskar alla.

Du frågade varför Gud INTE vill att vi ska tro på honom.

Vad du menar är smått oklart, men jag kan säga att Gud inte vill något hellre. Just det, sanningen kommer fram.

Gud skapade jorden, djur och framför allt människor för att han ville ha någon att umgås med, någon att älska och ta hand om.

Jorden och djuren är till för att göra människornas liv allt bättre.

Varför dinosaurierna skapats vet jag inte, eller snarare om de existerats.

I Bibeln nämns inte dinosaurier, men en teori är att de försvann under Syndafloden.

Skapade bakterierna livet? Vem skapade då bakterierna?

Du säger emot dig själv. Du sa att inget kan finnas utan att ha skapats.

Hur kan du bakterierna bara finnas där?

Och din teori om aporna behöver jag inte kommentera mycket eftersom jag redan skrivit ovanstående.

Men varför rymde vi då från träden? Varför började en apa äta kött?

Är rovdjur dummare än andra djur? Aldrig hört talas om.

Ovanligt intelligenta - tja, vi är människor. Inte djur. Därför.

Någon dag lär vi oss inse... vissa har insett.

Konstigt om han funnits? Tja, det beror på hur du tänker. För mig är det väldigt logiskt.

Och så svar på dina frågor:

1. Gud har visat sig genom Jesus, men det står skrivet att den som ser Gud dör. Vi kan helt enkelt inte se honom. Men han visar sig genom sin Helige Ande.

2. frågan är besvarad ovan.

3. att han skapade oss till sin avbild betyder inte att vi skulle se ut som Gud. Det betyder att vi var menade att vara som honom.

4. pga kärlek. Gud vill inte förlora oss pga att han älskar oss. Han är en kärleksfull Gud, till skillnad från andra "gudar! som kräver människoslakt o dyl.

5. Gud skapade oss. Inget säger att något behövde skapa honom.

6. Han vet pga att han t.ex. skapat det. När du ritat en bild, då vet du vad som finns på bilden. Har du fantiserat ut en figur, så vet du allt om den figuren. Samma sak gäller här.

 

Självklart finns bakterier - precis som du och jag - de är skapade.

 

 

Och så en liten uppmaning till DonaldDuckGenius:

Det finns bevis överallt omkring dig.

Ge mig några "perfekta" bevis så ska vi se om jag kan slå ner dem!

 

Det finns material i kometer, ja. Annars hade det inte funnits material på jorden? Och personligheten finns i hjärnan! Det är där vi utvecklas! Inte i själen, då hade man märkt på varenda människa att hans eller hons personlighet känner man igen! Personligheten är aldrig densamma i nästa liv, beroende på kroppen, föräldrar och miljön. Det här har absolut inget med själen att göra. Alltså finns det ingen själ. Det finns faktiskt hjärn forskare som upptäckt att vissa delar i hjärnan finns personligheten. Ingen hjärna = ingen personlighet. Varför skulle vi ha hjärna då för? Vi skulle lika gärna kunna ha själen i så fall!! Varför har inte vi själen som en kropps del då? Därfrö den inte finns! Det är sådana som du som tror så, men jag säger bara bull shit.

Man och kvinna är något som naturen har skapat för att allt levande ska kunna föröka sej. Allt det här har med Kemi, Fysik och Biologi att göra, så det är något man faktiskt kan förklara.

Spöken är s.k. själ eller vad man nu kan tro det är, så det hör till ämnet.

Jag vet inte man antagligen vill man tro att själen finns för att man är rädd för att aldrig mer finnas. Att livet egentligen inte är nåt? Att det är en slump att man finns? Tänk dej alla miljarder ungar som inte föddes? Vilka är det? Sådana som aldrig fick uppleva livet och kommer aldrig att göra det.

Det är inte säkert att mänskligheten dör ut om 3000 år? Teknologin går framåt, och det ska det fortsätta. Och då hjälper inte vidskepelser.

Alltså, rovdjur äter KÖTT och det ger större hjärna och mindre mage om du inte visste. Tvärtom med växter. Och om en växt ätande djur går i den riktningen i några tusen år blir det en otrolig smart individ. Så här kan det ha gått till när människan hoppade ner från träden:

Av ren nyfikenhet kan en grupp "apor" ha ätit kadaver av kött och på så sätt utvecklat sej till att äta kött, sedan fortsatt med det. Hade inte dem gjort det hade vi fortfarande klättrat i träden med en viss IQ på knappt 10 och aldrig ha hört talas om någon gud eller liknande. För så intelligenta är vi ju inte om vi vore apor? Tänk dej en intelligent häst, hur skulle deras gud se ut?

MEN om Gud ville umgås med oss varför inte visa sej för oss och leka eller vad han nu vill! Det kanske inte är så roligt att bli uppkäkat av hans så kallade verk, eller natur katastrofer som han kanske ha skapat.

Det här börjar bli lite löjligt med Gud. Om några tusen år lär det bli två helt olika folk slag, dem som tror på forskarna och det gamla skiten, Gud. Forskarna bevisar, Gud gör inte ett skit. Och ang. bakterierna har jag faktiskt ingen aning.. Isåfall måste man veta först hur Universum skapades. För det kan absolut inte bara ha funnits, med miljarders miljarders stjärnor, solsystem och planeter. Det måste ha uppkomit på nåt sätt. Allt kan inte vara tomt och svart. Eller är livet så? Tomt, svart och gåt fullt..

Sen tillbaka: GUD måste bestå av NÅGOT material OCH hur (fn!!!!!) kan materialet ha UPPKOMMIT INNAN GUD HAR FUNNITS? ALLTSÅ MÅSTE GUD FINNAS MEN DÅ BESTÅR HAN AV INGET! Inte ens luft, kväve, vatten inget! Och det är omöjligt! Det går inte lösa det här mysteriet. Det går inte svara på hur allt material kunde finnas i Universum? Hur kunde Gud finnas? Vad är då Universum? Vad är livet? Guds lek?

 

du glömde en j*vla massa!, inte för jag vet allt men jag vet lite som du glömde. Jesus är jag inte säker på om han finns men en enligt min borsa så är det en författare som skrev bibeln 1800 nånting. Och vem vet isåfall om han ljuger eller inte?, men de vet att det finns en som hette jesus men de vet ingenting om några krafter!, Och en sak ska ni ha klart för er. Det med att Eva och Adam var de första meniskorna stämmer absolut inte!! För enligt det så kunde Adam prata xakt som alla gör när de är 10-död år när han föddes. Och han föddes samma tid som apor och en massa sånt. + det var inte han som kom på namnen till alla djur. det var nån kung eller nåt för x Bjuhr var bäver på gammel-svenska. och en massa annat. och tror ni tom på att de har landat på månen?,det har de inte. för en flagga vajar inte i en halv timma och de skulle aldrig klara av det igenom att det är 500 gånger så radio aktivt det är när en atom bomb sprängs. då fattar ni. det går inte att landa där. likaså är det med gud. han skulle inte klara av att leva för de säger att det var han som gjorde båda universium. och isåfall är han gjord av.. ingen aning. absolut ingenting så han lär inte finnas. och de säger ju att det var han som gjorde djuren men det är bakterier,atomer och monikyler som har utväklat sig och blevit kvalster som har utväklat sig till andra djur som x apor dinosaurier. men nu hinner jag inte skriva mer skriver mer snart.

Tror du att du är cool nu när du svär på ett forum??

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst -Snake_bite-

min kompis sa till mig att det finns en kille som sa att han inte tror på gud för att han har inte sett honom, sen så reta han gud, men efter några dagar fick han se gud men det va för ljust så han blev bilnd, i hans drömm fick han höra guds röst och pojken sa förlåt och sen vakna han med synen

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Religion är smittsamma psykiska sjukdomar, den biologiska motsvarigheten till datorvirus.

 

Människor borde tro på sig själva och inte på någon j*vla gud. Öppna ögonen vänner...

 

mvh

 

Ursäkta mig en sekund men det där är fruktansvärt taskigt sagt!!!

Är religion smittsamma psykiska sjukdomar?

Tack så grymt mycket!!!!!! Vill du att jag ska säga samma sak om dig?

"öppna ögonen vänner" jotack! Detsamma!!

Förresten, vad är mest psykiskt sjukt, att förfölja kristna, som de gör i Kina trots s.k. "religionsfrihet", tortera och döda dem, eller att ha något att hålla fast i, en religion?:x

 

Orkar inte svara på de flesta här eftersom ni alla säger samma sak.

Men -Snake_bite- ditt inlägg var intressant!

Din kompis har nästan helt rätt.

 

Den killen hette Saul.

Han trodde inte på Jesus, bl.a. för att han inte sett denne som Gud.

Därför förföljde han och dödade kristna, för han trodde det var Guds vilja.

På väg till en stad, Damaskus, blev han bländad av ett ljus.

Jesus talade till honom och frågade varför Saul förföljer honom.

Saul blev blind, och hans vänner ledde honom till Damaskus.

Gud sa till en kristen i Damaskus, Ananias, att gå och be för Saul så att ha skulle få sin syn tillbaka. Ananias gjorde så, trots att han med största sannolikhet skulle bli dödad, tog han sig till Saul och bad för honom.

Saul omvände sig och fick synen tillbaka.

Därefter blev han en av de största missionärerna någonsin.

 

Och så frågar jag vidare efter de där "bevisen" mot Gud eller för evolutionsteorin. Jag har fortfarande inte fått några bra.

Finns de?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tror du på Jesus och Bibeln förstår jag inte varför du inte tror på Gud.

Jesus är Guds son. Gud sände honom till jorden.

Utan Gud, ingen Jesus.

Jesus kan finnas utan Gud, om vi kan finnas utan Gud kan även han. Om inte Gud finns nu. Finns han så är det sant som du säger. Om han inte finns, har jag rätt, eller hur?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Svar på Ferries frågor:

Varifrån kom kometerna? Materia i kometer... enligt evol. fanns inget.

Varför skulle ingen ha kunnat skapa guld och materia?

Gud, klonad!? Varför skulle det inte kunna finnas mer?

Om Gud skapat föräldrarna, betyder det inte att det var något (= föräldrar)som fanns innan. Jag kan inte ge dig exakta bevis eftersom det inte är meningen att vi ska veta än.

inga bevis mer än bläck och papper för att Gud gjorde under?

Nähänä, men vad säger du om jag säger att det sker under än idag?

För min del är spöken en speciell avdelning, något för djupt för att gå in på nu. Men vill du ha ett helt utlåtande, kan jag fixa det.

Döden.

"Dör man dör kroppen" så långt håller jag med dig till punkt och pricka.

Personligheten ligger inte i hjärnan. Den ligger i själen. Detsamma gäller minnen (vad jag vet).

Nej, själen flyger inte omkring och spökar. Återigen på spöken.

Spöken är något helt annat.

Jag både tror och tror inte på dem. Tror pga att jag är 100% säker på vad det är för något, tror inte pga vissa delar i det hela, som snälla spöken osv

Återigen, säg till om jag ska gå in djupare på det området.

Utan själ kan man inte leva. Jodå, man kommer till himmelen, eller Himmelriket, om man tagit emot Jesus. I annat fall hamnar man på en annan slutstation som jag ABSOLUT INTE REKOMMENDERAR!

Att Gud finns? Man har trott på "gudar" i åratal.

Men israeliterna hade en Gud sedan länge, som de fortfarande håller fast vid. Det är samma Gud som jag tror på. Man behöver inte teknologi för att tro på Gud. Man behöver bara möjlighet att tänka och någon som berättar det för en.

Gjorde Tor, Freja mfl några under? Knappast.

Varför man trodde så? Människan har i sin natur att söka en gud. Många folkslag gjorde sina egna gudar för att täcka det behovet.

Rätt, den gamla asatron sviktar pga att man bevisat vad blixtar mfl är.

Men har någon bevisat hur Röda Havet delade sig?

Om ca 3000 år vill jag inte spekulera i pga att jag inte tror att den värld vi lever i nu finns kvar då. I annat fall finns ett slags spärr, man KAN inte upptäcka vissa delar i livet.

Gud sade från första början att kvinnan och mannen var skapade för varandra. Annars hade han väl lika gärna kunnat skapa två män?

Det gjorde han inte. Att en man älskar en annan man skulle inte ha skett, men det gjorde det pga syndafallet.

Gud älskar alla människor - det enda han vill är att vi älskar honom.

Men när människor vägrar det, försöker han övertyga dem pga att han älskar alla.

Du frågade varför Gud INTE vill att vi ska tro på honom.

Vad du menar är smått oklart, men jag kan säga att Gud inte vill något hellre. Just det, sanningen kommer fram.

Gud skapade jorden, djur och framför allt människor för att han ville ha någon att umgås med, någon att älska och ta hand om.

Jorden och djuren är till för att göra människornas liv allt bättre.

Varför dinosaurierna skapats vet jag inte, eller snarare om de existerats.

I Bibeln nämns inte dinosaurier, men en teori är att de försvann under Syndafloden.

Skapade bakterierna livet? Vem skapade då bakterierna?

Du säger emot dig själv. Du sa att inget kan finnas utan att ha skapats.

Hur kan du bakterierna bara finnas där?

Och din teori om aporna behöver jag inte kommentera mycket eftersom jag redan skrivit ovanstående.

Men varför rymde vi då från träden? Varför började en apa äta kött?

Är rovdjur dummare än andra djur? Aldrig hört talas om.

Ovanligt intelligenta - tja, vi är människor. Inte djur. Därför.

Någon dag lär vi oss inse... vissa har insett.

Konstigt om han funnits? Tja, det beror på hur du tänker. För mig är det väldigt logiskt.

Och så svar på dina frågor:

1. Gud har visat sig genom Jesus, men det står skrivet att den som ser Gud dör. Vi kan helt enkelt inte se honom. Men han visar sig genom sin Helige Ande.

2. frågan är besvarad ovan.

3. att han skapade oss till sin avbild betyder inte att vi skulle se ut som Gud. Det betyder att vi var menade att vara som honom.

4. pga kärlek. Gud vill inte förlora oss pga att han älskar oss. Han är en kärleksfull Gud, till skillnad från andra "gudar! som kräver människoslakt o dyl.

5. Gud skapade oss. Inget säger att något behövde skapa honom.

6. Han vet pga att han t.ex. skapat det. När du ritat en bild, då vet du vad som finns på bilden. Har du fantiserat ut en figur, så vet du allt om den figuren. Samma sak gäller här.

 

Självklart finns bakterier - precis som du och jag - de är skapade.

 

 

Och så en liten uppmaning till DonaldDuckGenius:

Det finns bevis överallt omkring dig.

Ge mig några "perfekta" bevis så ska vi se om jag kan slå ner dem!

 

Det finns material i kometer, ja. Annars hade det inte funnits material på jorden? Och personligheten finns i hjärnan! Det är där vi utvecklas! Inte i själen, då hade man märkt på varenda människa att hans eller hons personlighet känner man igen! Personligheten är aldrig densamma i nästa liv, beroende på kroppen, föräldrar och miljön. Det här har absolut inget med själen att göra. Alltså finns det ingen själ. Det finns faktiskt hjärn forskare som upptäckt att vissa delar i hjärnan finns personligheten. Ingen hjärna = ingen personlighet. Varför skulle vi ha hjärna då för? Vi skulle lika gärna kunna ha själen i så fall!! Varför har inte vi själen som en kropps del då? Därfrö den inte finns! Det är sådana som du som tror så, men jag säger bara bull shit.

Man och kvinna är något som naturen har skapat för att allt levande ska kunna föröka sej. Allt det här har med Kemi, Fysik och Biologi att göra, så det är något man faktiskt kan förklara.

Spöken är s.k. själ eller vad man nu kan tro det är, så det hör till ämnet.

Jag vet inte man antagligen vill man tro att själen finns för att man är rädd för att aldrig mer finnas. Att livet egentligen inte är nåt? Att det är en slump att man finns? Tänk dej alla miljarder ungar som inte föddes? Vilka är det? Sådana som aldrig fick uppleva livet och kommer aldrig att göra det.

Det är inte säkert att mänskligheten dör ut om 3000 år? Teknologin går framåt, och det ska det fortsätta. Och då hjälper inte vidskepelser.

Alltså, rovdjur äter KÖTT och det ger större hjärna och mindre mage om du inte visste. Tvärtom med växter. Och om en växt ätande djur går i den riktningen i några tusen år blir det en otrolig smart individ. Så här kan det ha gått till när människan hoppade ner från träden:

Av ren nyfikenhet kan en grupp "apor" ha ätit kadaver av kött och på så sätt utvecklat sej till att äta kött, sedan fortsatt med det. Hade inte dem gjort det hade vi fortfarande klättrat i träden med en viss IQ på knappt 10 och aldrig ha hört talas om någon gud eller liknande. För så intelligenta är vi ju inte om vi vore apor? Tänk dej en intelligent häst, hur skulle deras gud se ut?

MEN om Gud ville umgås med oss varför inte visa sej för oss och leka eller vad han nu vill! Det kanske inte är så roligt att bli uppkäkat av hans så kallade verk, eller natur katastrofer som han kanske ha skapat.

Det här börjar bli lite löjligt med Gud. Om några tusen år lär det bli två helt olika folk slag, dem som tror på forskarna och det gamla skiten, Gud. Forskarna bevisar, Gud gör inte ett skit. Och ang. bakterierna har jag faktiskt ingen aning.. Isåfall måste man veta först hur Universum skapades. För det kan absolut inte bara ha funnits, med miljarders miljarders stjärnor, solsystem och planeter. Det måste ha uppkomit på nåt sätt. Allt kan inte vara tomt och svart. Eller är livet så? Tomt, svart och gåt fullt..

Sen tillbaka: GUD måste bestå av NÅGOT material OCH hur (fn!!!!!) kan materialet ha UPPKOMMIT INNAN GUD HAR FUNNITS? ALLTSÅ MÅSTE GUD FINNAS MEN DÅ BESTÅR HAN AV INGET! Inte ens luft, kväve, vatten inget! Och det är omöjligt! Det går inte lösa det här mysteriet. Det går inte svara på hur allt material kunde finnas i Universum? Hur kunde Gud finnas? Vad är då Universum? Vad är livet? Guds lek?

 

du glömde en j*vla massa!, inte för jag vet allt men jag vet lite som du glömde. Jesus är jag inte säker på om han finns men en enligt min borsa så är det en författare som skrev bibeln 1800 nånting. Och vem vet isåfall om han ljuger eller inte?, men de vet att det finns en som hette jesus men de vet ingenting om några krafter!, Och en sak ska ni ha klart för er. Det med att Eva och Adam var de första meniskorna stämmer absolut inte!! För enligt det så kunde Adam prata xakt som alla gör när de är 10-död år när han föddes. Och han föddes samma tid som apor och en massa sånt. + det var inte han som kom på namnen till alla djur. det var nån kung eller nåt för x Bjuhr var bäver på gammel-svenska. och en massa annat. och tror ni tom på att de har landat på månen?,det har de inte. för en flagga vajar inte i en halv timma och de skulle aldrig klara av det igenom att det är 500 gånger så radio aktivt det är när en atom bomb sprängs. då fattar ni. det går inte att landa där. likaså är det med gud. han skulle inte klara av att leva för de säger att det var han som gjorde båda universium. och isåfall är han gjord av.. ingen aning. absolut ingenting så han lär inte finnas. och de säger ju att det var han som gjorde djuren men det är bakterier,atomer och monikyler som har utväklat sig och blevit kvalster som har utväklat sig till andra djur som x apor dinosaurier. men nu hinner jag inte skriva mer skriver mer snart.

Tror du att du är cool nu när du svär på ett forum??

 

Vem menar du, mr.best eller mej??

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst -Snake_bite-
dubbelpost!  

ja tror itte på gud han suger

det där sista ordet behövde du inte säga!!!! :evil: , jag tror mycket på gud, jag ber till han om förlåtelse när jag har varit dum, ni får tro vad ni vill men jag kommer komma till en bra plats efter jag har dött

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...