Hoppa till innehåll

Införskaffa Dödsstraff I Sverige?


Cyper
 Dela

Tycker du att Sverige ska införskaffa dödsstraff?  

184 medlemmar har röstat

Du har inte behörighet att rösta eller se resultaten från denna omröstningen. Vänligen logga in eller bli medlem för att rösta.

Rekommendera inlägg

saddam vill inte sitta i Sveriges fängelser han vill till Sveriges domstol föratt dom har inte lika sträng dom när han blir dömd. Om rättegången blir i Sverige skulle inte straffet bli lika hårt som det skulle vara om den var i USA.

 

Nåväl jag tycker att man ska ha dödstraff i Sverige. Inte för att man dödat bara en person utan om man gör riktigt grova brott som massmord,grova bedrägerier som slutar med misshandel och mord mm.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 650
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

enligt DPIC så har det sedan 1973 så har över 120 människor släppts som på felaktiga grunder dömts till döden och det bara i ett land (usa)...

 

 

 

 

Men det är ju sant.. DonKeN´s önskan att tortera människor för egen njutning skull eller för att spara pengar överstiger ju deras männskliga rättigheter om att inte bli utsatta för tortyr och annan grym eller förödmjukande behandling.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

suna, pengarna skulle göra mer nytta. T.ex, gå till cancerfonder, fattiga som verkligen behöver allra bäst hjälp och inte har ojordlighjärna.

 

Men nu är det såhär att dom pengarna det skulle ha kostat att ha Saddam fängslad(om han nu får dödsstraff) kommer varken gå till cancerfonden eller till fattiga. Och oavsett så kan man inte sätta en prislapp på ett människoliv.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Man ska såklart inte få en andra chans. Har man dödat någon ska man sitta i fängelse, även om man inte är farlig så ska man ha livstid. Det kvittar om det är i USA eller Sverige, dödsstraff tycker jag är lite väl överdrivet. Låt mördaren sitta i fängelse och tänka över det han/hon gjort istället!

 

Låt oss säga att någon mördat någon du älskar, skulle inte du vilja se honom död då? Dödstraff måste vi ha, mördare förtjänar döden.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Man ska såklart inte få en andra chans. Har man dödat någon ska man sitta i fängelse, även om man inte är farlig så ska man ha livstid. Det kvittar om det är i USA eller Sverige, dödsstraff tycker jag är lite väl överdrivet. Låt mördaren sitta i fängelse och tänka över det han/hon gjort istället!

 

Ett argument som inte går att tolka på annat sätt än hämd. Ungefär så säger alla som förespråkar dödsstraff, "någon mördar någon du älskar". Det ska inte ha med saken att göra överhuvudtaget, säg att någon mördar någon som du verkligen hatar. Det ska alltså inte bero på vem man mördar utan antingen förespråkar man dödsstraff eller inte.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Alltså, ska man sitta i fängelse ska det vara hårt.

 

Ett sant fängelse är uppbyggt såhär: Inlåst i princip hela tiden i en mycket liten cell. Inga saker i cellen, bara en madrass, och en toalett. Det ska vara mörkt och inga fönster. De ska få mat inskickat under dörren. Då menar jag usel mat. De ska ha speciella kläder, de ska inte få träffa andra fångar eller andra utifrån. De ska absolut inte kunna tjäna pengar eller roa sig.

 

Så ska ett fängelse vara, det ska vara hemskt att hamna i fängelse, med såna fängelser minskar brotten.

 

"Det är inte humant", nej det kanske det inte är, men det är det inte heller att begå brott, och om det inte är humant, spelar det verkligen så stor roll, vi får inte vara så mesiga!

 

Dagens fälgelser blir bara bekvämare och lyxigare för varje år tionde. Det där med att ha hela cellen I mörker tycker jag var överdrivet, skulle bara skapa massa onödiga problem. Angående maten skal den absolut inte var bättre än skolmaten som den I nuläget är. Folk klagar på att man lägger ut mycket pengar men endå skal brottslingar på fängelser ha det bästa. Ett fängelse skal vara ett ställe som ger en tid att tänka och ångra sig. Fängelserna ska inte vara någon ''rastgård'' där det finns alla möjliga nöjen. Jag säger så här; Ta bort TV:n I cellen och lägg fram en bunt med böcker så dom har något vettigt att göra än att se på massor av smörja på TV:n. Som du säger, ett fängelse ska avskräcka brottslingar! Det ska inte vara något liknande Alcatraz men det skal inte vara som det är nu heller.

Vissa på brottslingar på Alcatraz ångrade det dom hade gjort och blev laglydiga för räddslan att hamna där igen. Andra mådde psykiskt dåligt I fängelset och dess miljö och allt blev sämre. Man måste hitta något som får alla att ändra uppfattning, man ska varken må bra eller dåligt I ett fängelse.

 

Mannen som dödade Anna Lind hade sökt psykisk vård men fick det inte. ''Han varf frisk.'' Senare kommer det ut att han dödat Anna Lind. Vården kunde ha förhindrat det, men icke gjorde den det.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Fängelserna här i Sverige går neråt. Man ska andvända hjärnan I ett fängelse! Det är det ett fängelse från grunden bygger på. Någon som håller med om att böcker skulle vara något som fanns tillgängligt I stället för TV:n?

 

EDIT: Vi kan säkerligen hålla oss inom seriösa påståenden då jag utbrister att dator och TV-spel kommer att finnas tillgängliga snarast.

Redigerat av Cyper
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...