Hoppa till innehåll

Farligt Att Spela Dator? O.o


JingleHell
 Dela

Rekommendera inlägg

På min skola får man inte spela våldsamma spel/se på våldsamma filmer (även om dom inte innehåller riktigt våld :huh: )fattar inget, man blir ingen yxmördare av att se på våldsamma spel/filmer. om man gör detta blir man b& i 1 vecka det är riktigt störigt eftersom jag har drag av aspergers syndrom och jag går i en "hjälpklass" där det finns en kille som är jättekänslig och tjallar på allt och alla.

 

Lyckligtvis haxxade jag en dator så att jag kan komma in på datorns (inte serverns) administratörskonto :D

(om ni undrar hur jag gjorde så kan ni PM;a mig)

 

fast man blir b& om man sitter vid när man inte har "datortid" (weird eftersom i dom "normala" klasserna har man ej "datortid", vilket strider mot skolans datorpolicy och det stör mig ordentligt).

 

Och vad hade det första stycket med tråden och göra? <.< Jag tycker bara at du gör reklam för dej själv: "(om ni undrar hur jag gjorde så kan ni PM;a mig)"

 

@ Boffaroffe, Det har jag prövat ^^ Gick inte hem han bara bytte ämne <_<

 

 

EDIT: Loggar ut nu och kommer troligen inte in på tråden på ett par dar p.g.a gräl med far min -.-

Redigerat av JingleHell
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 45
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Det kan vara farligt för hjärnan om man typ sitter där i 10 timmar varje dag, hjärnan orkar helt enkelt med. Man kan troligtvis dö också, men det händer sällan.

 

Men att du får spela 5 timmar i streck, det kommer du inte få hjärnblödning för, för det är endå inte så mycket att sitta framför datorn. (:

Du kan dö av närings-/vattenbrist om du sitter framför datorn i 56h+ (och inte äter/sover), men nej, du kan inte dö av att sitta framför datorn bara i sig.

 

 

OnT: Det är INTE fysiskt skadligt för din kropp att sitta vid datorn (du kan få sjuk rygg om du sitter dåligt etc, mycket ljus skärm i mörkt rum kan skada ögonen). Det kan däremot påverka ditt psyke/sociala hälsa om du bara spelar dator och ignorerar omvärlden.

 

Några länkar du kan visa till din pappa:

 

Datorspel ger bättre syn

 

Datorspel ger bättre ögon-hand koordination

 

Online spel och socialitet

 

Datorspel ger självförtroende

 

 

 

 

Så sitt vid datorn hur mycket du vill bara du rör dig lite om dagen och inte glömmer dina kompisar/skolkar pga datorn.

Redigerat av Daniz
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

det är inte farligt att spela dator bara du inte låter datorn gå före "viktigare saker" som det redan står men jag vill säga det en då :lol: och btw dom där länkarna var bra, men jag fattade inte det där med bättre syn :huh:

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

om jag fick bestämma så hadde jag haft ett hus som såg ut som en dator :> ne jag skämta >_>

 

det är inget farligt med att sitta vid datorn men pga att du anstränger ögonen etc och att skärmen kanske bara är 1 meter bort från dig. så under längre perioder så kan du få probs med att se saker längre bort.

 

men jag tycker att du ska säga till din pappa att det är inte farligt att sitta vid datorn. det kan gämnföras med att sitta framför TV'n

 

Btw: min farsa och morsa är typ imot att jag sitter vid datorn varje dag... nu när jag gick upp för 15 minuter sen sa pappa: ingen dator ikväll va? han lär f*n bli sur på mig om han ser mig sitta här nu, men va f*n ska man göra när man bor på landet 8 km från stan? suger balle att min kompis har flyttat här ifrån då finns det f*n inget att göra! istället så snackar jag med han på msn.

och min farsa har gett mig datorförbud som han kallar det ngr ggr. får inte alls vara vid datorn och endå är jag f*n över 15! jag vet väl f*n bäst... han vet inget :D

 

fattar verkligen inte vrf vissa vuxna har imot att man sitter vid datorn kanske varje dag... det är ju som att sitta framför TV'n fast att sitta framför datorn är 10ggr bättre.

Redigerat av Fatal1tyPro
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tjena!

 

Denna tråd är "troligen" på fel kategori och bör däremed flyttas.

 

Iallafall. Tyvärr så råkar mina föräldrar tro att man får "hjärnblödning" eller ett "psykiskt anfall" om man spelar mer än 3 timmar i streck <_< .

 

Jag vill gärna bevisa att det inte är farligt så länge man äter regelbundet sover ordentligt och inte dricker så mycket coffein.

 

Jag har läst på en massa sidor att det INTE är farligt och på andra att det är helt sjukt att få sitta i 3 timmar.

 

Jag vill få min pappa att låta mig spela MINST 5 timmar om dan blandat med kompisar fysiska aktiviteter och läxor.

Till saken:

 

- Är det lika farligt att sitta framför datorn som föräldrarna tror?

 

Tack

 

/Jingle

 

P.s Dra inte uppnågot om att man inte ska spela om man har störningar för jag råkar veta det ;)

du är 18? ha, aja, bara en lite notering....

 

OnT: det finns ju en risk att datorn blir överhettad och exploderar in i skrevet på dig om du sitter för länge. annars är det så gott som ofarligt att sitta länge vid datorn så länge du gör det du sa. äter, rör sig, sover, går i skolan, gör läxor, träffar lite folk IRL. jag har suttit framför datorn i snitt mer än 5 timmar per dag i 3-4 år nu. jag presterar fortfarande på topp i skolan, har bra betyg, träffar massa kompisar. rör mig är jag lite dålig på men det är för att jag tycker det är tråkigt, men jag springer till bussen med jämna mellanrum. ;P

 

en annan positiv grejj med dator spel är att man kan avreagera sig så bra. men kommer hem från skolan, livet är jobbigt, man har asmycket läxor, nån lärare är puckad, man har glömt nått eller så, finns det nått bättre än att spela nått destruktivt spel i några timmar då, ösa ur sig sin besvikelse på lite 1:or och 0:or? ne, jag tror inte det. =D

 

jag säger inte att det inte finns några nackdelar, det är lätt att fastna i spel, det gäller att ha en objektiv uppfattning om sig själv.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Man kan inte få psykiska anfall och hjärnblödningar av att sitta vid datorn för mycket. Sitter mer än 60 timmar i veckan vid datorn och det är inget fel på mig förutom att jag får för lite motion. :P

 

Det kan vara farligt för hjärnan om man typ sitter där i 10 timmar varje dag, hjärnan orkar helt enkelt med. Man kan troligtvis dö också, men det händer sällan.

 

Men att du får spela 5 timmar i streck, det kommer du inte få hjärnblödning för, för det är endå inte så mycket att sitta framför datorn. (:

Member, Megadeth etc, alla vet att det är du så du kan sluta posta inlägg och stänga av datorn omedelbums. (HAHA PÅ OMEDELBUMS)

 

Det är inte farligt för hjärnan att sitta vid datorn. Har du några källor på det? :/

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Dela

×
  • Skapa ny...