Hoppa till innehåll

En Bra Fråga.


Swift9000
 Dela

Rekommendera inlägg

Plopp är en liten chokladbit med tofféfyllning. Center är en mjuk tofféefyllning med smak av karamell i mjölkchoklad. Center smakar därför mer karamell, eller kola än vad plopp gör, plopp har en renodlad toffésmak.

 

Tid det tog att ta reda på det: ca 60 sek.

 

nu tror jag det är läge för en bild.

post-745-1155326358_thumb.gif

Redigerat av Guggo
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Center föddes år 1941 och är från början en Cloetta-produkt, medan Plopp föddes år 1949 i Stockholm hos [Choklad Thule]. När sedan Cloetta köpte upp [Choklad Thule] kom Plopp med i Cloettas sortiment och har blivit kvar där. Båda produkterna är lika efterfrågade så det har aldrig funnits någon anledning att ta bort någon av dem.

 

De är dock inte samma produkt. Center och Plopp har olika recept beträffande fyllningen. Plopp-fyllningen har något lägre socker- och fetthalt än Center-fyllningen har, men framförallt är aromtillsatsen av helt olika karaktär. Plopp har aromen cumarin? (substitut), med smak av karamell?, och Center har aromen kola. Dessutom är Plopp-fyllningen lite "rinnigare".

 

Andra anställda på Cloetta Fazer hävdar att skillnaden består i "koktiden" är olika för de två kolafyllningarna. Detta skulle rimligen kunna förklara skillnaden i "rinnighet" men huruvida koktiden reducerar socker- och fetthalten är kanske mer oklart.

 

Finsmakarna påstår sig känna stor skillnad, men det kan kanske vara lättare att uppleva smakskillnaden i en vanlig Center-rulle kontra en liten Plopp där chokladandelen är ca 10 procent lägre, än vid t.ex. styckbitarna, där chokladsmaken framträder mera.

 

 

http://susning.nu/Skillnaden_mellan_Plopp_och_Center

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...