Khazar Skrivet 10 December 2007 Rapport Dela Skrivet 10 December 2007 kött är 100x godare än sallad, så är de bara. spelar ingen roll om hur mycke man får. jag menar vad väljer man? 1kg kött lr 10kg sallad? Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Soad_token Skrivet 10 December 2007 Rapport Dela Skrivet 10 December 2007 Nej. p.g.a. att vi bara får i oss 90% av energin som det går åt till att djuret ska växa upp vilket betyder att man istället kan få 10 ggr så mycket föda om man ätit vegetariskt istället. Varför tror alla att vegetarisk föda är sallad och morötter varje dag? Om ni tycker att ni kan äta varierat med kött så varför inte vegetariskt? Kött är ju bara kött. En enda sak, då kan det ju bara bli samma sak hela tiden? Just det. Äter ni inte samma maträtt hela tiden när ni äter kött så behöver ni inte göra det om ni äter vegetariskt heller. PRECIS!!!! Varför ät det fel med att vilja äta älg, nöttkreatur mm, du säger ju själv att man äter olika orters grönsaker som vegitarian. Soad_token Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gäst Perisoreus Skrivet 11 December 2007 Rapport Dela Skrivet 11 December 2007 Även som vegetarian äter man ofta "vitt" kött, d.v.s. fisk och fågel. Dessutom konsumerar man mjölk- och äggprodukter. Köttindustrin bidrar med jättelika utsläpp av koldioxid vilket spär på växthuseffekten. Om alla åt lika mycket rött kött som vi väst, skulle maten ta slut på nolltid. Varje gång vi stoppar i oss en hamburgare bidrar vi indirekt till att människor svälter i många länder. Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Selene Skrivet 11 December 2007 Rapport Dela Skrivet 11 December 2007 Men nej, väldigt få är redo att äta sallad dag ut och dag in för att ehm.. ingen skillnad.. djuren slaktas ändå. Är inte vegitarian själv men det är ändå lätt att förstå att vegitarisk mat består av mycket mer än bara sallad och moröter jag tror att de flesta förstår det. Sedan låter det som om du inte tar denna tråd seriöst längre utan driver på bara för att retas, fattar inte varför du inte letar dig till en tråd där du kan disskutera seriöst. Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Lynott Skrivet 11 December 2007 Rapport Dela Skrivet 11 December 2007 Problemet med kött är att 90 % av energin förloras för varje steg i en näringspyramid. Om alla skulle äta vegetariskt i större utsträckning skulle maten räcka åt alla. Observera att jag sade I STÖRRE UTSTRÄCKNING≠inget kött. ehm va.. enligt det så ÖKAR köttet mängden mat vi har..? Om alla åt vegetariskt skulle det räcka åt alla, okej visst. Så köttet är som en bonus. Bra det.. Men nej, väldigt få är redo att äta sallad dag ut och dag in för att ehm.. ingen skillnad.. djuren slaktas ändå. Man kan äta kyckling sallad det är gott :D Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Ryssfemma Skrivet 12 December 2007 Rapport Dela Skrivet 12 December 2007 Många vegetarianer äter sojakött och sånt. Jag smakade på sojakorv och det var helt okej. Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gäst Kaktus-Killen Skrivet 12 December 2007 Rapport Dela Skrivet 12 December 2007 (redigerat) Men nej, väldigt få är redo att äta sallad dag ut och dag in för att ehm.. ingen skillnad.. djuren slaktas ändå. Är inte vegitarian själv men det är ändå lätt att förstå att vegitarisk mat består av mycket mer än bara sallad och moröter jag tror att de flesta förstår det. Sedan låter det som om du inte tar denna tråd seriöst längre utan driver på bara för att retas, fattar inte varför du inte letar dig till en tråd där du kan disskutera seriöst. Jag förstår mycket väl att det finns mer vegitarianskt än morötter, kålhuvuden och sallad. Men jag ser ingen anledning att bara äta vegitarianskt. Man tar de två huvuddelarna i måltiden, potatis (pasta, ris sånt) kött, sen sallad bredvid. Det är balanserat, men att bara äta vegitarianskt, varför? jag ser ingen annan anledning än det ändlösa tjatet om utsläpp och fattiga afrikaner, att sluta äta kött här skulle inte göra så att mat magiskt hoppar upp från ingenstans nere i afrika Är denna tråd seriös? Tyckte det tog slut för.. 25 sidor sen. Sen har alla som är positiv till gott kött blivit nerkörda av "mördare! ät grönsaker istället!" "Köttindustrin bidrar med jättelika utsläpp av koldioxid vilket spär på växthuseffekten." ehm ja, precis som de flesta "industrier" som tillverkar nåt "Varje gång vi stoppar i oss en hamburgare bidrar vi indirekt till att människor svälter i många länder." seriöst, vem sitter o tänker så när man sitter och äter en god maträtt, "nej, detta kunde ha hjälpt dom i afrika :(" Redigerat 12 December 2007 av Kaktus-Killen Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Soad_token Skrivet 12 December 2007 Rapport Dela Skrivet 12 December 2007 Även som vegetarian äter man ofta "vitt" kött, d.v.s. fisk och fågel. Dessutom konsumerar man mjölk- och äggprodukter. Köttindustrin bidrar med jättelika utsläpp av koldioxid vilket spär på växthuseffekten. Om alla åt lika mycket rött kött som vi väst, skulle maten ta slut på nolltid. Varje gång vi stoppar i oss en hamburgare bidrar vi indirekt till att människor svälter i många länder.Och det blir inga koldioxidutsläpp när man äter vegetariskt eller? Plöjer man inte olika åkrar, transporterar frukt och grönt från andrar länder och använder gödningsmedel som bidrar till övergödningen av östersjön? Sen undrar jag hur det vi producerar i Sverige påverkar vad man producerar i Afrika när det gäller kött? (för vi importerar ju inte precis deras mat hit?) Soad_token Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Chainsawkitten Skrivet 12 December 2007 Rapport Dela Skrivet 12 December 2007 Det släpper inte ut i lika hög grad då det handlar om naturens grundlag att endast 10% av energin går vidare vid förtäring. Om man odlat istället för att hysa djur hade man fått 10ggr mer mat vilket betyder att import och export minskar då det inte behövs. Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gäst Kaktus-Killen Skrivet 13 December 2007 Rapport Dela Skrivet 13 December 2007 Det släpper inte ut i lika hög grad då det handlar om naturens grundlag att endast 10% av energin går vidare vid förtäring. Om man odlat istället för att hysa djur hade man fått 10ggr mer mat vilket betyder att import och export minskar då det inte behövs. exakt hur skulle våra matförråd öka om vi slutade tillverka kött? det vore snarare som att ta bort hälften av all våran mat.. 10 ggr mer mat, ja säkert. Igen, ingen vill ge upp sin livsstandard för att hjälpa några av många miljoner fattiga, människor är egoister, det är naturligt. Att sitta i alla galor som ska ge pengar överallt, bra, vi hjälper dom, men alla vet att allt det där är för reklam i media. Själv skulle jag vilja se hur många här i Europa och Amerika skulle vilja sänka sin livsstandard för att hjälpa folk de aldrig kommer att se. Ge 1/5 av sin lön efter skatt och inte äta kött kanske? Då får man ju inga pengar till nöjen? Varför skulle folk vilja det? Oavsett hur många miljoner/miljarder vi skickat till fattiga länder så händer ju inget.. det enda man kan hör om är att de byggt en enskild skola i nån fattig by, för alla dom pengarna? Det är bara att inse, fattiga länder kommer alltid vara fattiga, för det vi gör verkar inte göra ett dugg "Om man odlat istället för att hysa djur hade man fått 10ggr mer mat vilket betyder att import och export minskar då det inte behövs." du får det o låta som om slakterier tar stor plats, bygg ut åkrarna om det skulle hjälpa så himla mycket med mer vegitariansk mat? Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Gäst Perisoreus Skrivet 13 December 2007 Rapport Dela Skrivet 13 December 2007 Det som kan odlas i Sverige, skall odlas i Sverige. Odlingar i sig är inte miljöovänliga, utan tusentals växter och djur är beroende av odlingslandskap. Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Soad_token Skrivet 13 December 2007 Rapport Dela Skrivet 13 December 2007 Det släpper inte ut i lika hög grad då det handlar om naturens grundlag att endast 10% av energin går vidare vid förtäring. Om man odlat istället för att hysa djur hade man fått 10ggr mer mat vilket betyder att import och export minskar då det inte behövs. Öhh??? behöver man då inte transportera frukt och grönt är det du menar eller? För vad jag vet så kommer kött ofta från Sverige eller granländer medans apelsiner mm kommer från andra sidan jorden? Det som kan odlas i Sverige, skall odlas i Sverige. Odlingar i sig är inte miljöovänliga, utan tusentals växter och djur är beroende av odlingslandskap. Hur tror du man "underhåller" jordbruk, kanske med traktor? Sen är det ju inte mkt som kan odlas i Sverige mer än morötter och potatis. Och va f*n har det med jakt att göra?:huh: Soad_token Citera Länk till kommentar Dela på andra sajter More sharing options...
Rekommendera inlägg
Gå med i konversationen
Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.