Hoppa till innehåll

Religion


Ryssfemma
 Dela

Rekommendera inlägg

Religion är bra :lol:

Varför då?

 

Ända anledningen till att jag håller mig laglig och inte beter mig för illa. Hade jag ingen tro på ett bättre liv och att man måste sköta sig någolunda för att nå dig hade jag tagit för mig mycket mer av allt.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 360
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Man kan inte lita på någon i den här världen, man kan aldrig lita på vad en människa säger för man kan aldrig veta om det är den 100% sanningen, man kan inte lita på internet för allt som står där är inte sanning det finns bluff firmor påhittade rykten saker som mistolkats osv. Samma sak gäller naturligtvis med böcker även om en bok är en fakta bok så är den endå baserad på personen som skerv dens verison, där kan finnas påhitt, lögner omskrivna verisoner av sanningen därför kan man inte heller lita på koreanen eller biblen för det finns inga bevis på att det är den äkta sanningen.

 

Under mitt 19 åriga liv har jag aldrig vidrört en bibel eller koranen jag fick underkänt i religonkunskap och så vidare, jag lever ett normalt liv för det jag snor inte bråkar inte och jag vet vad som är moraliskt och vad som inte är moraliskt. Är inte detta ett bevis på att man kan leva utan att följa vad ett par anteckningar i en bok säger?

 

Det jag aldrig förståt med religösa är deras önskan att bli respekterade om och om igen klagar dom över att de inte får någon respekt för sin tro utan alla säger att gud inte finns och såvidare. Men det som retar mig är att alla troende glatt och hänsynslöst snackar på om sina gudar och seder och böcker och försöker tvinga alla att tro på det men när en icke troende öppnar munnen och säger "gud finns inte" så får man höra det ena och det andra att man är elak, har svårt att förstå, är dum osv. Ska inte troende för att kunna respekteras kunna respektera icke troende tillbaka bara för att man är troende ska det väll inte betyda att dom får säga allt men alla andra ska knipa käft?

 

Sedan vad är det för nytta med en bok som tex koranen som som oftast tolkas fel eller utnyttjas? imånga länder tolkar männen den som dom vill för att stoppa kvinnorna från att vara människor, de får klä ut sig som kassar och liknande och jag hörde även att dom fick slåss om rätten för att köra bil eftersom männen utnyttjat det till att säga att det i koranen står att kvinnor inte får köra bil.

Redigerat av Selene
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Hahaha, :P "koranen" inte "koreanen". Korean = någon från Nord- eller Sydkorea. Låter som du inte vill vidröra någon korean :P

 

Jag tycker inte att man bör ta religion för seriöst för då blir det lätt som med Muhammed-karikatyrerna. Man klarar absolut ingen kritik. Och när man inte klarar någon kritik, vad brukar det vanligen bero på? Jo, att man vägrar inse att man har fel. Vi vet inte om gud finns eller inte men man kan ju tänka logiskt för att få fram anledningar till varför han skulle / inte skulle finnas. Sen kan man ju inte säga att "Gud finns" eller "gud finns inte" är någon absolut sanning.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag skiter fullständigt i gudar å religioner. Om det finns en Gud - var håller han hus? Om han är i himlen, varför ramlar han inte ner och splattas sönder i en miljard bitar? Säg inte "Han går på molnen" för moln har lika bra bäregenskaper som dimma.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst Kaktus-Killen

"Men meningen med gud är inte att han ska vara verklig utan övermänsklig."

 

alltså är han inte verklig :3

 

men ja, tro användes för att förklara saker som nu är common sense, men tyvärr levde tron kvar, trots oändliga vetenskapliga svar

Redigerat av Kaktus-Killen
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst Perisoreus

Varje fråga som vetenskapsmännen lyckats förklara har uppdagat en följdfråga. Vill vi veta den absoluta sanningen? Vad finns det då längre att sträva efter? Är sanningen kanske den att vi är fördömda att för evigt leta efter sanningen?

Buddhismen, hinduismen och daoismen har vackra tankar, dock håller jag inte med om allting. I Asien har filosofier frodats och visa tankar kommits på. I Europa har vi haft kyrkan som förbjudit fritt tänkande.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...