Hoppa till innehåll

Sverigedemokraterna


Mezox
 Dela

Rekommendera inlägg

1. På vilket sätt har invandringen varit bra för Sverige?

2. Vad är det för bra med mångkultur?

3. Varför vill vi ha in fler invandrare när dom tackar oss med självmordsbombningar?

Jag tror knappast du läst 3 inlägg i den här tråden, jag tycker du bör läsa igenom 36 sidor, pågått en hel del diskussioner.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

1. Sverige behöver arbetskraft eftersom att vi inte föder tillräckligt många barn.

 

2. Mångkultur gör det möjligt att blanda idéer från varandras kulturer och på så sätt förbättra samhället. Ingen kultur är perfekt.

 

3. Det är absurt att lasta alla invandrare för en persons illgärning. Flera hundratusen invandrare har inte självmordsbombat.

 

 

 

Guggo nämnde nationalism förut, vilket SD förespråkar med sina bilder på blonda barn på blommande ängar och sina "Sverige är ett underbart land".

 

Nationalism är roten till de flesta konflikter idag. Talibanerna i Afghanistan är nationalister och vill bevara sin kultur, USA är starkt nationalistiskt (därför vill de sparka obama, oppositionen och befolkningen tycker inte att han lyfter fram hur speciellt och underbart USA är). Det är också därför som USA misslyckades så katastrofalt med sin utrikespolitik innan Obama kom till makten. Bush försökte föra politik med utgångspunkt i att USA var bäst och förtjänade mer än andra länder. Då är det helt omöjligt att söka förstående mellan såväl individer som nationer. Likaså är Israels regering starkt nationalistisk vilket motverkar en lösning av konflikten med palestina. Vem som helst med en objektiv syn kan se en lösning men eftersom att nationalismen förvränger deras sinnen blir det omöjligt.

 

Alltså man kan inte söka förstående och leva konfliktfritt tillsammans med andra kulturer så länge man sätter sig själv på en piedestal- alltså nationalism. Därför ska vi akta oss för SDs dravel.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Nationalism måste inte involvera att anse sitt land eller kultur överlägsen.

Om något hoppas jag få anser det.

 

Jag är något nationalistisk eftersom jag anser att länder inte mår så bra av mångkultur som folk vill låtsas. Visst har vi vunnit av att anamma saker från andra kulturer. Det betyder dock inte att vi kan bli samlingsstation för hela världen.

 

Vilka vinner på att fortsätta ta emot 50-60,000 nyanlända (tillsammans med återvändande) i Sveriges situation? Studenter har problem med bostäder, vården får mindre pengar, arbetslösheten skjuter i höjden. Hur sänker invandringen arbetslösheten när knappt hälften (om ens det) FÅR arbete?

 

Invandring är inte en resurs om den inte kan hanteras, och det lyckas vi uppenbarligen inte. Men inget ändras eftersom vi fortsätter mata oss själva med bilden av att Sverige skulle plötsligt implodera för att vi slutade ta in absurda mängder människor, i synnerhet från områden som HAR svårt att integreras här såsom integrationen sköts.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Du har rätt fishmaster, det är svårt att integrera människor idag på grund av föregående regeringar, men varför tror du egentligen SD är lösningen? Innan mandatperioden hade dem en budgetmotion som var planerat, det skulle göra Sverige till bankrutt.

 

Ärligt talat, jag bor i Stockholm och det är många studenter som vill hyra lägenheter här.

Men ärligt talat är det inte invandrares fel, det finns hur mycket hyresrätter som helst i förorterna, men

i stan är majoriteten som bor där pensionärer. Det har jag sett, men SD försökte belasta den vikten på

invandrare vid mandatperioden.

 

Och det är där som det inte finns hyresrätter tillgängliga för studenter.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Invandring är inte en resurs om den inte kan hanteras, och det lyckas vi uppenbarligen inte. Men inget ändras eftersom vi fortsätter mata oss själva med bilden av att Sverige skulle plötsligt implodera för att vi slutade ta in absurda mängder människor, i synnerhet från områden som HAR svårt att integreras här såsom integrationen sköts.

Levnadsstandarden ökar (och är en av de högsta i världen), arbetslösheten minskar, konsumtionen ökar, inkomsterna ökar, bnp ökar, osv. osv.

 

Hur har vi inte lyckats?

 

"men vi har massa våldtäkter alla tycker vi suger och landet är askasst derp", funkar inte.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag håller med dig om det mesta i ditt senast inlägg fishmaster, förutom "vi fortsätter mata oss själva med bilden av att Sverige skulle plötsligt implodera för att vi slutade ta in absurda mängder människor".

 

Vem som helst förstår väl att man får ta in lagom många människor, inte bara SD? Klart man ska reglera invandring efter behov och förmåga. Som Ryssfemma skrev, självklart finns det mycket att förbättra i sveriges invandringspolitik, men varför tror du SD är lösningen?

 

Jag själv tycker bara de ökar motsättningarna i samhället och det hjälper inga invandrare att få jobb.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

"Levnadsstandarden ökar"

Sverige kommer inom 20 år gå från plats 15 till 45 i väldfärdslistan enligt FN om raset fortsätter i samma takt, hur kommer det sig? Sveriges välfärd kommer då vara sämre än Kubas, Libyens och även Mexikos.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_count..._United_Nations

 

och Japan som "nästintill homogen" nation kommer ligga 1:a år 2030, trots att japanska kvinnors födelsetal är lägre än födelsetalet för kvinnorna i Sverige... Trots att Japan inte tar emot några invandrare i större utrsträckning.

Hur kommer det sig?

 

"Vi föder för lite barn"

 

nämnde nyss Japan, i Japan förstår man att framtiden kommer bli mer och mer it-inriktad, vi kommer därför behöva mindre "mänskliga" arbetare och kan ersätta mänskliga jobb med datorer eller robotar. Som tom kan göra jobbet bättre än människor.

Redan för 70 år sedan började man snacka om den demografiska bomben som ett hot, den har flera gånger avfärdats som myt. Från 1700-talet till 2050 har den arbetsverksamma gruppen konstant legat på 60%.

http://www.unt.se/uppsala/demografisk-bomb...myt-418732.aspx

 

 

"Vi behöver kulturella influenser för att samhället ska utvecklas"

 

Jag håller med att vissa kulturella influenser är bra för att få ett mer varierat land. Men genom senaste tidens massinvandring från länder där kulturen och verklighetsuppfattningen skiljer sig mycket jämfört mot Sveriges, medför en kulturkrock som är mycket svår att lösa med integration. Tyvärr missar invandringsförespråkarna mycket av problemen då dem inte bor i de områdena.

Redigerat av Ohm
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Ja, jag lade också märke till det.

 

Men om vi nu ska prata om hur bra människor har det bör vi inte bara ta upp levnadsstandard utan även hur bra människor mår. Människorna i Costa Rica t.ex. sägs ju vara bland de lyckligaste i världen, fast de inte ligger högt upp på några HDI- listor.

 

Jag skulle i alla fall mycket hellre bo i Costa Rica än i homogena Japan där idealen är jättestarka och människor spenderar hela sina liv med att försöka bli den perfekta människan (som i Sverige fast värre).

 

Kan mångkultur få människor att må bättre tror ni? Eller mår människor i homogena samhällen bättre?

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Jag hoppas att alla läste "The projections suggest a possible future for the progression of HDIs, but are not designed to be predictive"

 

FN kan mycket, men de kan inte förutse framtiden. Det här är bara en av många möjliga utgångar.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
 Dela

×
  • Skapa ny...