Hoppa till innehåll

Varför Är Alla Så Förbannat Dåliga På Att Stava?


Bajen_jmp
 Dela

Rekommendera inlägg

Om någon tror att jag ska springa omkring och leka språkpolis, så glöm det. Då går jag i strejk! O_o

 

Fast man får väl ta och lägga ner ner lite tid på vad man skriver, skriver man som en kratta, utan skiljetecken och sånt så tror jag knappast att folk tar en på så särskilt stor allvar.

 

Skriv på ett trevligt sätt, snälla.

 

Jag skulle kunna vara språkpolis i såna fall.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 55
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Gäst Wish_Maker

Jag med.. men jag brukar resa mycket te stugan under helgerna.. men om man är typ 5 st så skulle det funka.. men om jag skulle bli en "språkpolis" så skulle jag iaf bara vara i Pokemon forum.. för där behövs man :) oki alla som kan läsa denna text som jag nyss skrev där uppe säger Jak e snelhest.. nemen säger att dom kan... för jag har inte stor bokstav eller komma, oj :P men asså jag har knappt komma iaf... men punkter har jag gott om.. har väll lärt mig det från min pappa, ser att han skriver ....... som faen ;( sen flör att jag ibland skriver fel är för att jag inte tittar på tagent bordet när jag skriver, men är inte så jätte bra för jag håller inte fingrar som man ska, men när jag tittar på skärmen hela tiden ser jag när ja g skriver fel och suddar ut det, och nu har jag skrivit fel typ 2 gånger.. en gång var bara för jag skrev ja g.. men ändå, sen så använder jag oxo ganska mycket.. och jag måste erkänna att jag har suddat det jag stava fel ungefär 67 gånger nu asså på hela denna text ^ så har jag typ suddat 70 nu typ.. men asså det är mycket som faen.. ;( men asså när jag verkligen lär mig asså blir van så kommer jag knappt sudda... 84 nu :P 85 ;( aja (86) men nu ska jag nog sluta snac (90) ka men asså det är jobbigt i Pokemon forumet var dom stavar fel (92) flera gånger asså dom stavar inte fel (93) utan dom bara kan inte Stava... asså typ, JEEEÄÄÄÄÄÄLLLLLPPPPPP!!!!!!!!! ADMIN JEEEEEEEEEEEEEÄÄÄLP!!!!!!!!!! i pokemon forumet typ.. så var det nån som hade skrivit (94) ungefär så var det iaf (97) sen (98) så undrade nån varför Admin skulle hjälpa (99) för (100) han kan väll inte så mycket om pokemon (101)gissar jag (102).... aja var tvungen att (103) sudda det jag skrev fel Ungef(104)är 104 gånger.... aja men kommentera (105) gärna (106) ASSÅ! ;( jag kan ju (107) knapp (108) t stava...... aja (109) kommentera snälla..... äääh bvi testar utan att dus sud sudda... :P jag åkte vflyhgplan hemigrån igår och jhag öter popcorn på pnlanet men jasså jsag är ju nästan felskrivarn själv :P

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

ni överdriver extremt mycket i era exempel...

kolla nästan vilket inlägg som hällst på det här forumet och man ser att de är långt ifrån så man stavar som i vissa utav era exempel.

 

visst finns det men då är det självklart att medlemmarna som skriver så inte är särskilt seriösa!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Hur man stavar är egentligen inte så vikigt. Fick det här av en kompis från Irland:

 

"I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg!

 

The phaonmneal pweor of the hmuan mnid Aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer inwaht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Amzanig huh? yaeh and I awlyas thought slpeling was ipmorantt! Just thought that was cool"

 

(Okej, jag vet att alla inte kan läsa det för att det är på engelska) Men om man läser det där så märker man att stavningen inte är så viktig. :D

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

öhh jag bryr me inte!

 

Självklart att vissa inte bryr sig när de själv skriver som ett små barn (säger inga namn).

Tar det så lång tid att skriva ett par meningar rätt asså?

Man vill komma till ett proffsigt spel forum, inte till dagiset.

 

Själv lär jag mig stava när jag skriver och chattar med folk då ser man ju hur de skriver rätt och så, här verkar det vara motsatt effeckt.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst The heroin

Tjat tjat. Det är en sajt där man snackar och skriver mycket. Man kanske har bråttom att skriva något och ids inte kontrollera "reglerna" blahblah.

Men när man till exempel lägger in en fusk och sådant ska man tänka på att skriva tydligt.

Fusket står ju där i evigheter tills fuska.se läggs ner.

Skulle vara bra om man kunde läsa det.

 

(Jaja, jag vet, dom kontrollerar fusket blahblah men det var bara ett exempel)

 

Kom inte och säg att man också ska kontrollera sin text i chatten också!!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tjat tjat. Det är en sajt där man snackar och skriver mycket. Man kanske har bråttom att skriva något och ids inte kontrollera "reglerna" blahblah.

Men när man till exempel lägger in en fusk och sådant ska man tänka på att skriva tydligt.

Fusket står ju där i evigheter tills fuska.se läggs ner.

Skulle vara bra om man kunde läsa det.

 

(Jaja, jag vet, dom kontrollerar fusket blahblah men det var bara ett exempel)

 

Kom inte och säg att man också ska kontrollera sin text i chatten också!!

 

Det tar knappt 1 minut och läsa igenom vad man har skrivit och om man har skrivit fel någonstans så kom inte och klaga på att man är stressad och inte hinner läsa igenom det man har skrivit, för om man har så mycket stress att man inte hinner läsa det man själv skrivit så har man inte tid att skriva alls. http://www.tibiaswe.com/forum/img/smilies/hmm.png
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det är okej att inte skriva stort bokstav i början.

 

Fast , . ? behövs så man kan läsa alt tryggt och bra, Och inte behöva sitta en timme och rätta till alt.

Redigerat av Fatosh
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 4 månader senare...

Det är som Bajen_jmp säger.

 

Många på det här forumet är 9-12 år och går bara i ÅK 6~ och kan inte helt ren engelska.

 

Vissa skriver "en mening" på 50+~ ord utan att använda ett kommatecken eller punkt, det är därimot riktigt irreterande och försöka tyda vad dem har skrivit.

 

Men eftersom det här är ett ganska stort forum så borde man ju tänka/kolla efter innan man postar ett inlägg, om man har stavat fel, om man har gjort något grammatiskt fel.

 

Jo, visst kan man skriva fel på något ord som man inte vet riktigt hur det stavas eller bara skriver rent utav snabbt och råkar trycka på en extra knapp bredvid bokstaven, men när man kollar på vissa inlägg så ser man att överskriften är felstavad, samt mer än 70% av inlägget är felskrivet.

Då börjar man undra... har han/hon skippat skolan helt, eller? :S

 

Jag tycker att reglerna här på forumet ska bli MKT strängare på felstavning etc.

För forum.fuska.se får absolut inte någon bra kritik om det är massor stavfel i vartenda inlägg, då tycker dem ju att det är bättre på Lunar :/

 

Man har ju sett på engelska forum etc. där dem har punkt och stor bokstav i vartenda ord på alla inlägg dem har i hela forumet.

 

Men jag tycker verkligen att ni borde skärpa reglerna för folk som inte skriver korrekt.

 

Och för guds skull använd stor bokstav samt punkt och kommatecken! Det blir mycket snyggare, det blir lättare att läsa och man bidrar forumet med något.

 

Så tänk på att försöka läsa egenom ert inlägg efter eventuella stavfel/grammatiska fel.

Om ni skriver korrekt svenska på forum eller andra program så kommer ni även märka att ni blir bättre i skolan, tänk på det!

 

Men jag kan jävligt bra engelska, fast jag bara är 11 år. En som jag har på MSN är från Australien (pratar bara engelska där) blev skitförvånad när jag sa att jag va 11 :D :D . Men det finns såklart 9-10-11-12 åringar som inte kan bra engelska. Själv är jag stolt över min engelska :student:
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...