Hoppa till innehåll

The Venus Project


Dave37
 Dela

Rekommendera inlägg

Då en politisk skala syftar på vänster - höger kommer man inte undan, alla sätt att styra ett samhälle passar in någonstans i en sådan skala

 

Jo men som jag hoppas du har förstått handlar den här ideologin inte om att "styra".

 

Japp, kommer alltid att finnas människor som p.g.a situation eller uppväxt (blabla) kommer att vara våldsamma eller finna glädje i att förstöra för eller såra andra

Kommer alltid finnas människor som kommer att hata och slåss mot vissa grupper eller gäng, oavsett om arbetslösheten i samhället ligger på 0 eller 96%

Nu återupprepade du mer eller mindre ditt tidigare inlägg. Vi har sagt säkert 30 ggr att detta inte är en utopi, ändå kritiserar du idéen för att den inte kan lösa alla världens samhällsproblem till 100%. i dagens samhälle har vi så många "dåliga" situationer att det finns ett "överflöd" av personer med "dålig" uppväxt som bidrar till att hålla brottsaktiviteten uppe. The Venus Project vill motarbeta de faktorerna som gör människor destruktiva. även om vi inte kan eliminera det problemet så kan vi minimera det. kom med några riktiga argument nästa gång som inte är tagna direkt ur tomma luften. alltså inga "det kommer alltid blablabla för att jag är så inskränkt och inte har förståelse för uttrycket oändligheten".

 

 

Oooookej, så vi legaliserar och accepterar stöld och liknande så har vi löst alla brott, genialt!
föga förvånande missade du hela min poäng. det handlar inte om att hindra människor från att göra saker, det handlar om att lösa samhällsproblem. vi måste gå till källan för olika betingelser i samhället och lösa dem från grunden.

 

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

För att göra det klart för alla som kan tänkas läsa ditt inlägg och misstolka det.

 

The Venus Project tar avstånd från att placera in sig på den politiska skalan, då vi inte stödjer det politiska systemet vi har idag i västvärlden. (även om det inte är exakt samma i alla stater så är det liknande). Sen vet jag inte om vi är fundamentalister av anarkism, det är lite väl kraftigt tycker jag... jag menar, vi är ju öppna för alla ideer och tankesätt men vi tror ändå att anarkism (i specifik form) i "slutändan" är det mest hållbara för mänskligheten. det är ju inte så att vi vill tysta eller döda de som inte tror det.

 

däremot har vi en ideologi och kan därför placera oss på en ideologiskala, som inte är det samma som den politiska skalan, men skillnaden är hårfin och många misslyckas att se skillnaden. placerar man oss där så är vi med största sannolikheter "teknooptimistiska ekoanarkister". som du hör är det en väldigt precis form av anarkism.

 

Sen kan det ju vara värt att poängtera att i övergångsfasen så kommer vi med största sannolikhet använda oss av poliser och lagar i viss utsträckning som kommer att minska i takt med att samhället (globalt eller lokalt) effektiviseras.

 

-----------

 

fundamentalism och anarkism har en väldigt dålig klang i dagens samhälle, det är synd då folk inte förstår dess fulla mening. de flesta tror att alla fundamentalister är terrorister och anarkism är att inte bry sig. Se filmerna så förstår du nog "baktanken".

Måste bara påpeka att du använder vi så fritt att man börjar undra om du tror att du kommer vara någon högt uppsatt person när/om ett VP-Samhälle inrättas.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Måste bara påpeka att du använder vi så fritt att man börjar undra om du tror att du kommer vara någon högt uppsatt person när/om ett VP-Samhälle inrättas.

Finnsinga "högt uppsatta" personer i ett VP-samhälle. alla står brevid varandra och värderas lika. det är i alla fall ett mål, sen är vi ju i konstant utveckling.

 

Jag använder "vi" för jag antar att det jag säger är det som venusprojektet handlar om. jag kan ha missförstått det hela men sannolikheten för det är väldigt låg då jag noga har "studerat" det. jag stödjer och ser fram emot att jobba med andra som stödjer detta projekt, därför säger jag "vi".

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 6 månader senare...

Zeitgeist- The greatest lie ever told

 

Zeitgeist Addendum and the Venus project hoax

 

Zeitgeist proven wrong

 

Säkert av intresse för någon.

 

Nu jag visserligen inte sätt hela Zeitgeist, men tydligen innehåller den rätt många fel. (Bland annat om att Horus skulle vara tillkommen genom jungfrufödsel och född den 25e december lol?)

Redigerat av Guggo
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Skrivet (redigerat)

Länk ett och länk tre innehåller kritik mot Zeitgeist the movie, och med all rätta. Den första filmen var inte så noggrant gjort och det är inte så konstigt att det blev en del fel. Syftet med The Venus Project är inte på något sätt att ställa sig emot etablissemanget, det finns inget "vi-mot-dem", i alla fall inte från min sida. Många har klamrat sig fast vid felen i Zeitgeist ett och har fått för sig att detta på något sätt stärker tesen att hela zeitgeist/The venus project är ute och cyklar.

 

Men i grunden spelar det inte så stor roll om USA's regering ligger bakom ditten och datten eller inte. vi kan ändå tydligt se att samhället är dåligt konstruerat; svält, fattigdom, krig, tärande på miljön, segregation etc är stora samhällsproblem, och vi måste ta tag i dem snarast om vi ska fortsätta existera på denna planet som art. [detta stycket är inspirerat av

rekommenderar att ni ser det för att förstå min punkt bättre.]

 

Det TVP fokuserar på är att gå till grunden med problemen och på ett så vetenskapligt sätt som möjligt arbeta fram en lösning på problemet, som är hållbar och lätt att omforma om man skulle inse att det var någon grundläggande som behövdes ändras.

 

Vi ser samhället och mänskligheten som en "organism", där allt är beroende av varandra och integrerar på ett mycket fint sätt. man kan inte lösa kriminalitet genom att bygga fler fängelser, man måste anpassa utbildning, ekonomi, handel, kommunikation, teknologi etc. [detta stycke är inspirerat av Carl Sagan "Zeitgeist: You must be the Change", se gärna hela.]

 

 

angående länk två har jag redan svarat på den för några sidor sen, är det något speciellt så fråga efter ha läst mitt tidigare svar, som jag mer eller mindre fortfarande håller med om:

 

http://www.fuska.se/forum/index.php?s=&amp...t&p=1544604

Redigerat av Dave37
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 1 år senare...

Tack för att någon bumpade! =D

 

Kan börja med att säga att jag har läst igenom vad jag tidigare har skrivit och jag skrattar så mycket åt det. Jag var riktigt dåligt insatt och förstod inte alls vad det essentiella låg. Så om denna diskussionen kan fortsätta så kommer jag kunna ge mycket bättre svar.

 

Har inte tid och kolla på Designing The Future just nu men, vad är det första som gäller om samhället idag byter till VP? Vad är de första stegen? inb4 diskussion vid matbordet :)

Det första steget är en förändring av folk värderingar. Vi måste dels utbilda oss så att vi får en mer generell och öppen bild av världen, och inte bara en som verkar inom ramarna av dagens samhälle, alltså outside-box-thinking i dess bredaste bemärkelse. Vi behöver ändra vår syn på pengar, vinst, konsumtion etc. mot mer hållbara och empiriska modeller som stöds av naturvetenskapen. Vi måste se vad som är essentiellt. Att mat, vatten, ren luft, någonstans att bo, meningsfull sysselsättning är mänskliga behov som är gemensamma för hela människoarten. Vi måste inse att jorden är ett stängt system på alla sätt och vis och att vi verkligen måste spara på våra resurser.

 

Vi måste tänka över de mest fundamentala "självklarheter" och överväga alternativ. Finns gott och ont? Är Äganderätt verkligen bra? Hur uppstår ett beteende? Hur löser man effektivast ett problem? Varför finns lagar? Vem är jag och hur kommer det sig att jag är som jag är? Vart vill jag? Hur kommer jag dit? Lite den typen av frågor måste vi ställa oss själva. Givetvis är vägen till ett TVP-tankesätt olika för alla, och det finns inte en lösning som är den enda.

 

The Zeitgeist Movement "tror" (i brist på bättre ord) t.ex. att det viktigaste är kritiskt massa, att tillräckligt många inser vad en resursbaserad ekonomi handlar om och börjar med enorma protester och civil olydnad så att systemet inte fungerar längre. Ett klassiskt exempel är t.ex. om 30%-40% av alla amerikanare slutade betala inkomstskatt (som inte är obligatorisk), så skulle det få enorma effekter.

 

Jag ska ta och uppdatera det första inlägget så fort jag får tid.

 

 

EDIT: Kan förtydliga att det är jävligt svårt att kortfattat förklara vad vi måste förändra oss i, för då måste man i stort sätt gå in på detaljer, det handlar om "omutbilding". Det blir lite grann så här:

 

"Vi måste ändra på våra värderingar."

"Vadå för värderingar?"

"Ja om hållbarhet och samhället i stort."

"Vad menar du då?"

"Ja men t.ex. olika koncept som pengar, äganderätt, lagar, förnybar energi."

"Vad är det för fel på pengar?"

 

och här kommer själva diskussionen igång. Det är väldigt svårt att bara ytligt poängtera vilka förändringar som krävs eftersom det är en så pass holistiskt teori. Eller så är jag bara väldigt dålig på att förklara det ytligt.

Redigerat av Dave37
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...

Hur hade du - Dave37 - tänkt dig att ett värderingsskifte och utbildning av mänskligheten ska ske inom det monetära samhällets ramar i en så massiv skala när vi om endast några dagar är sju miljarder människor på denna planet? Det är väldigt lätt att prata om vad som måste och kan göras - men hur ska det göras?

 

Zeitgeist- The greatest lie ever told

 

Zeitgeist Addendum and the Venus project hoax

 

Zeitgeist proven wrong

 

Säkert av intresse för någon.

 

Nu jag visserligen inte sätt hela Zeitgeist, men tydligen innehåller den rätt många fel. (Bland annat om att Horus skulle vara tillkommen genom jungfrufödsel och född den 25e december lol?)

Denna tråd handlar om The Venus Project, inte om Zeitgeist The Movie som inte har något att göra med The Venus Project eller The Zeitgeist Movement som numera inte har något att göra med The Venus Project heller.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...