Hoppa till innehåll

Gud


CHORDAZBA

Rekommendera inlägg

Det finns ingen gud, de är ganska bevisat vad som skapa universum, och hur människan skapades.

Dock finns de alltid möjligheten för något efter döden, inget försvinner bara omvandlas.

 

- Rather then being a human-being I'm a spiritual-being having a human experience

 

Kanske ligger någonting i de, vem vet.

Skitsnack, folk som är rädda för döden säger bara så.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 429
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Jag tror det ligger något i det, man måste bara kunna tolka den på ett viss sätt, för att se syftet.

Tror de är fullt möjligt att vi är energi, och som allt annat så kan den inte bara upphöra att finnas, eftersom allt omvandlas. Då undrar man ju var denna energi tar vägen.

 

Och nej, inte "folk" som är rädda för döden som säger så, bara "folk" som försöker tolka livet och "efterlivet"

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Anyone arrogant enough to reject the verdict of the judge or of the priest who represents the LORD your God must be put to death. Such evil must be purged from Israel. (Deuteronomy 17:12 NLT)

 

"If a man lies with a male as with a women, both of them shall be put to death for their abominable deed; they have forfeited their lives." (Leviticus 20:13 NAB)

 

If a man commits adultery with another man's wife, both the man and the woman must be put to death. (Leviticus 20:10 NLT)

 

Whoever sacrifices to any god, except the Lord alone, shall be doomed. (Exodus 22:19 NAB)

 

"But if this charge is true (that she wasn't a virgin on her wedding night), and evidence of the girls virginity is not found, they shall bring the girl to the entrance of her fathers house and there her townsman shall stone her to death, because she committed a crime against Israel by her unchasteness in her father's house. Thus shall you purge the evil from your midst. (Deuteronomy 22:20-21 NAB)"

 

"Suppose a man or woman among you, in one of your towns that the LORD your God is giving you, has done evil in the sight of the LORD your God and has violated the covenant by serving other gods or by worshiping the sun, the moon, or any of the forces of heaven, which I have strictly forbidden. When you hear about it, investigate the matter thoroughly. If it is true that this detestable thing has been done in Israel, then that man or woman must be taken to the gates of the town and stoned to death. (Deuteronomy 17:2-5 NLT)"

 

Samtliga citat är från bibeln. Enligt kristendomen skall man alltså döda icke kristna, homosexuella, kvinnor som inte är oskuld när de gifter sig etc etc. Finns måååååånga fler liknande citat från bibeln.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

- Rather then being a human-being I'm a spiritual-being having a human experience

Jag är lite inne på det spåret och håller inte alls med om CHORDAZBAs påstånde. Jag har varit intresserad av döden så länge jag minns och kom i kontakt med det begreppet som GansterTwist nämner för lite mer än ett år sen så ditt påstående stämmer inte in på mig åtminstone.

 

Men om man är rädd för döden så hjälper det ju att tro på det.

Redigerat av WASD
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Men om man är rädd för döden så hjälper det ju att tro på det.

Jodå, för det lättar trycket att tro på att det sker något efter döden än att veta om att man aldrig mer kommer finnas kvar på något annat sätt än en stel kropp.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Det här med Gud är riktigt sjukt. Oavsett hur långt människan lyckas gå med allt (Vad som helst) så kan man bara säga "Gud gjorde det". Då tänker jag "Jo, men hur fan kan du vara så jävla säker på det?". Men alltid när jag säger det får jag en tanke om att OM Gud finns, så kanske han skapade Människan och Jorden och hela historien och allt skit så slugt att detta var tanken hela tiden. Att han aldrig kan överbevisas. Han gjorde det som det blev för att människan aldrig skulle kunna "Utrota" Gud. Tänk om det är så?

Eller så fanns det ingenting, och hela skiten exploderade. Inte trovärdigt i mina öron, men är det mer trovärdigt att någon skapade det? Om jag fick välja skulle jag satsa 13 kronor på teori nummer två, att någon skapade det. Jag har svårt att tro att allt blev så perfekt balanserat med "Fotosyntes" och "Växthuseffekt" eller "Dragningskraft" bara hände av en ren slump. Men som sagt.. Man vet ju aldrig. Det kanske var Tomten som skapade "The Coca Cola Company" med?

Lite Offtopic: Kallas utveckling, om du tar en kulpåse, sätter en stor fet gul sten någonstans, sen smäller kulpåsen med... 300 järnkulor i sig kanske 5 meter från sen stora stenen, så landar någon kula helt perfekt med gula stenen och blir inte för het, för kall eller obebodd. En kemisk reaktion senare och du har ett virus. Några billioner år senare har vi fuska.se. Bevisat att det kan hända, bevisat att organismer anpassar sig efter sitt klimat, bevisat att allt utvecklas, bevisat varför dragningskraften händer, till och med månen har sån stark dragningskraft att vattnet dras undan och det blir ebb. sen snurrar månen iväg, vattnet kommer tillbaka. Högst troligt finns det många andra planeter som ÄR bebodda av diverse djur, som anpassar sig efter sitt klimat. Hade det varit 1 grad varmare på planeten när första viruset kom till, så skulle människan kunna se väldigt annorlunda ut. Precis som huden är mörkare i varmare länder, precis som den där fågelartern som flyttade till 3 olika öar, som hade så olika klimat. Nu kan man knappt se att det är samma fågelart från början nu.

 

tl;dr: Dragningskraft är bevisat varför det är så, inget övermäktigt med det. Magneter på ett kylskåp har dragningskraft, wow vi är gudar. Växthuseffekten är bevisad, kolla på glashusen på diverse tomtar, det är ett eget litet växthus - effekt. Fotosyntes händer på samma sätt som en människokropp. Vi andas in syre, skickar ut koldioxid. Ett träd andas in koldioxid, andas ut syre.

 

 

ps. Vissa säger att dom tror det blir svart efter döden, klart det är ganska troligt. Sen att maskar använder våran energi till deras matsystem osv. Att tänka att vi är energi i en människokropp är troligt, då vi inte skulle ha medvetande utan energi i hjärnan t.ex. men det är inte som att när vi dör och en mask använder våran energi då de äter upp oss så följer vi med som ett medvetande in i masken och börjar styra den. Inge Stargate här inte. Vi blir precis som rörelseenergi blir potentiell energi, till en annan form energi. Först är vi potentiell energi, när vi dör äter nån upp oss och vi blir till föda. Vi lever vidare precis lika mycket som ett löv som faller till marken. Vi lever vidare precis som kycklingen vi åt till middag. MEN! main pointen nu: Alla säger att de inte tror på liv efter döden, det är omöjligt, det är ologiskt osv. Men när ni ligger där och era 3 barn, 4 barnbarn och 2 barnbarnsbarn står över eran kropp på sjukhuset, så tror jag nog ni alla kommer hoppas på ett liv efter döden.

Redigerat av ExorZ
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Guggo: Varför är det relevant?

Hamnade någon sida bak och läste en spännande diskussion om att inom kristendomen så var man snäll med rosa hjärtan och hundvalpar medans man inom islam spelar fotboll med fluffiga kaniner och mördar folk. Ville bara visa att så inte är fallet!

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

ExorZ: Jag tycker att du överanvänder bevisa lite. T.ex. har man teorier om vad som orsakar gravitationen, men jag vill inte kalla det "bevisat".

 

Sen är det lätt att förklara varför allting händer, men det ändrar inte på det faktum att det som händer ändå är fantastiskt.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

ExorZ: Jag tycker att du överanvänder bevisa lite. T.ex. har man teorier om vad som orsakar gravitationen, men jag vill inte kalla det "bevisat".

 

Sen är det lätt att förklara varför allting händer, men det ändrar inte på det faktum att det som händer ändå är fantastiskt.

Det är det som är problemet med människan.

Vi tror att vi är så unika och så perfekta med allt vi gjort och kommer nog göra, men det är vi inte.

Finns inget som 'bara en slump' allt går ut på att man upptäcker saker.

 

En man upptäckte gravitationen genom ett äpple, en annan upptäckte att Jorden inte är så platt.

Det är bara nu alla proffisar i sina vita rockar ska sitta och experimentera hela jävla tiden och till slut ta kål på oss alla.

 

Om nu Gud skapade allt så fattar jag nog varför han inte hjälper oss längre, han är nog trött.

Tänk er att sitta och peta på diverse planeter i 60-80 miljoner år.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Dragningskraft är bevisat varför det är så, inget övermäktigt med det. Magneter på ett kylskåp har dragningskraft, wow vi är gudar. Växthuseffekten är bevisad, kolla på glashusen på diverse tomtar, det är ett eget litet växthus - effekt. Fotosyntes händer på samma sätt som en människokropp. Vi andas in syre, skickar ut koldioxid. Ett träd andas in koldioxid, andas ut syre.

Jo, men visst kan jag fortfarande påstå att det var Gud som skapade det på det viset? Järn är magnetiskt, Växthuseffekten håller atmosfären varm, och just att människan lever i sånt samspel med naturen. Jag vet hur det fungerar, det är inte det jag vill ha reda på, utan vi kan istället försöka svara på VARFÖR det är så. Varför är järn magnetiskt? Kan man svara på det? Varför blev just järn, och de ämnen som är det, magnetiska? Och varför blev klorofyll grönt? Varför blir gult och blått grönt när man blandar det? Om det istället blev röd färg av det, och det var så det var, skulle ju det var fakta. Fattar du poängen? Redigerat av Dirtman
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gäst
Detta ämne är nu stängt för ytterligare svar.
×
  • Skapa ny...