Hoppa till innehåll

Hur Ofta Brukar Du Springa?


Nazar
 Dela

Rekommendera inlägg

Precis. Dock är mesjoggning faktiskt väldigt bra att börja med, nu springer jag lite längre (dock regnar det idag, bläää) men det är bra att mesjogga lite i början om man inte vet hur långt man kan springa. Så nu vet jag att 2 km är jättelite.

Imorgon ska jag göra som du sa Mumutio, men jag som sagt så är det inte dumt att mesjogga lite grann ändå i början.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 132
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Skrivet (redigerat)

Testade ett nytt försök idag, och märkte att jag har mycket kvar att ge, fast sen i slutet orkade jag inte mer. BTW Layton, det är bra när det regnar. Det är då man ska springa tycker jag, man får ju vatten droppar på sig vilket gör joggningen lättare. Så rekommenderar att springa i regnet. Och du har tur, där vart jag bor så regnar det inte ens 1 droppe.

Redigerat av Skelzor
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Skrivet (redigerat)

Aa iförsig, det spöregnar ju inte. Kan ju vara skönt.

XXHomerXX, jag behöver ingen musik. Plus att jag ökar alltid på slutet säger jag :)

Men tack ändå för tipset :D

Vad som är ännu bättre är när det stormar! Testade förra året, det var svin skönt, men samtidigt tyckte jag det kan vara farligt, för att blixten kan slå ner min MP3. Så jag ökade på. Jätte skoj, det är då du tänker fan jag måste öka på! Redigerat av Skelzor
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Varje träningspass sliter på musklerna och för att man ska hinna bygga upp sig så man kan göra bättre ifrån sig vid nästa träningspass måste man vila. Ju intensivare man tränar desto längre måste man vila. Styrketräning kan kräva flera dygns vila (för de inblandade musklerna) medan uthållighetsträning som löpning brukar kräva lite mindre. Det är såklart väldigt individuellt och man får känna efter själv hur ofta man orkar springa.

 

Bara man känner att man orkar ge allt vid varje pass, det är det viktigaste. Just när det gäller långdistanslöpning återhämtar sig kroppen oftast inom ett dygn, men det är klart det är olika för en 13- årig tjej som just börjat springa och för någon som tränar inför OS.

 

Så de flesta kan alltså löpträna varje dag, men om man känner sig seg är det bättre att ta ut sig på riktigt varannan dag än att mesjogga varje dag.

Mjo för jag är själv van vid hårdare träning och då har jag tränat varje dag utan några vilodagar.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Vad som är ännu bättre är när det stormar! Testade förra året, det var svin skönt, men samtidigt tyckte jag det kan vara farligt, för att blixten kan slå ner min MP3. Så jag ökade på. Jätte skoj, det är då du tänker fan jag måste öka på!

Haha, bra idé! Gud, va kul! Ska testa det nästa gång det spöregnar... hehe.
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

så hursomhelst lite sent men lite diskussion om bästa sättet att få bra kondition är intervall löpning det vill säga att ta i och riktigt ta slut på sig, vila lite och sedan ta i igen. då konditionen är att hjärtat ska pulsera ut så mycket blod till musklerna som möjligt för att de ska få syre så behöver man precis som med alla andra muskler anstränga hjärtat för förbättring.

 

ont någon gång i veckan

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...