Hoppa till innehåll

Utomjordingar.


Median
 Dela

Rekommendera inlägg

Man kan fråga vad som menas med växt. Vi har på jorden inte så svårt att skilja på "djur" och "växter" (i de flesta fall iallafall). Ingen säger att "organismer" på andra planeter behöver kunna klassas in som våra på jorden. Man kanske har något som ligger mellan växter och djur, eller något som inte är likt någon av dem (nej, inga kommentarer på bakterier, virus, svampar osv.).

 

Jag tycker heller inte att det är självklart att dessa organismer har något som liknar DNA eller ens någon motsvarighet till evolution (jag säger inte att det inte finns andra organismer som har det, bara att jag inte tycker vi kan förutsätta det). Någon kanske frågar vad annars de skulle ha, och jag har isåfall ingen aning.

 

Om man inte vet något om DNA och evolution så är det otroligt svårt att förutse dessa fenomen (våra nuvarande kunskaper grundas på observationer, men har man inte tillgång till dessa kan man inte komma på idén från tomma luften). På samma sätt tror jag att det skulle vara svårt för oss att förutsäga vad dessa eventuella fenomen skulle vara om vi inte ser exempel på det.

Redigerat av Mezox
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

  • Svar 278
  • Skapat
  • Senaste svar

Ledande medlemmar i detta ämne

Ledande medlemmar i detta ämne

Postade bilder

Det finns faktiskt en ödla eller salamander eller nått här på jorden som har fläckar på ryggen som består av celler som använder fotosyntes, så det är fullt möjligt att utomjordingar skulle vara några slags "hybrider" av växter och djur, eller någon annan eukaryot som vi inte har på jorden.

 

DNA eller något liknande krävs om vi pratar intelligenta livsformer på andra planeter, utan evolution skulle bara de enklaste tänkbara livsformerna kunna uppstå, och kanske kunna föröka sig genom kloning, men eftersom de inte bär på någon arvsmassa så fattar jag inte hur de skulle kunna klona sig om de "vet" hur kopian ska se ut. dessa livsformer borde vara virus eller proteinliknande, om inte ännu mindre, om det inte finns någon arvsmassa.

Redigerat av Dave37
Länk till kommentar
Dela på andra sajter

DNA/evolution krävs för alla former av intelligent liv som vi kan föreställa oss. Chansen att något som ens är lite i närheten av något som vi har här på jorden även finns på en annan planet är minimal*. Snarare skulle jag vilja säga att det är högst troligt att de utomjordingar som finns existerar, fungerar och lever på sätt som vi inte ens kan gissa oss till.

 

*Eller ja, det är möjligt men för att en livsform liknande någon av de som finns på jorden skall utvecklas så krävs det att fruktansvärt många faktorer (temperatur, avstånd till närmsta stjärna, storlek på stjärna, storlek på planet, atmosfär etc etc etc i all evighet) är samma. Och chansen för att det inträffar är som sagt pytteliten.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Tror du missade att ta universums storlek med i beräkningen.

Jag sa att det är möjligt. Dock så är det så otroligt mycket som måste ske på exakt samma sätt som det har gjort på jorden för att vi skall hitta något liknande, att det är mer troligt att någon helt annan livsform har utvecklats på ett sätt som vi inte ens kan föreställa oss.

 

Visst, det kanske finns en till jord någonstans, men det lär antagligen finnas fler planeter med någon helt annan form av liv, och därför är det troligare att vi stöter på dem och inte något som liknar det vi känner till.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Med tanke på vilka byggstenar vi har att leka med och vilka förutsättningar som krävs för liv, speciellt ditt "avancerade liv", så måste jag säga att vi är inom rätt små ramar. om vi förutsätter att de naturlagarna vi känner till också stämmer på andra delar av universum.

Länk till kommentar
Dela på andra sajter

Gå med i konversationen

Du kan skriva nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Svara på det här ämnet...

×   Klistrade in som rich text.   Klistra in som vanlig text istället

  Endast 75 emojis är tillåtet.

×   Din länk har automatiskt inbäddats.   Visa som en länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigeraren

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller infoga bilder från URL.

 Dela

×
  • Skapa ny...